ΚΙΝΑΛ: Εμπαιγμός η κυβερνητική εξαγγελία για τα 600 ευρώ

Για σαφή εμπαιγμό της κυβέρνησης κάνει λόγο ο γραμματέας του Τομέα Επιστημόνων του ΚΙΝΑΛ, Παντελής Καμάς σε ότι αφορά την χορήγηση νέου επιδόματος 600 ευρώ στους επιστήμονες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η κυβερνητική εξαγγελία, για επιταγή «επιμόρφωσης» ύψους 600 ευρώ, στους επιστήμονες αυτοαπασχολούμενους, αποτελεί σαφή εμπαιγμό.

Δεν λαμβάνει υπόψη της, την συμβολή που έχει η Ελληνική Επιστημονική Κοινότητα στην έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας.

Δεν λαμβάνει υπόψη της, την μεγάλη οικονομική επιβάρυνση που υφίστανται οι Επιστήμονες – Αυτοαπασχολούμενοι από την υποχρεωτική ή αναγκαστική αναστολή της οικονομικής τους Δραστηριότητας.

Την ώρα που η Κυβέρνηση υποτίθεται ότι δίνει τη μάχη του brain-drain, στην πράξη αντιμετωπίζει τον Έλληνα Επιστήμονα, που επέλεξε να μείνει στην πατρίδα του και να παλέψει για αυτήν, ως πολίτη β’ κατηγορίας. Αντί να τον στηρίξει ουσιαστικά.

Η Κυβέρνηση εκπέμπει το μήνυμα: Καθηλωθείτε.

Είναι λυπηρό επίσης η κρίση να αξιοποιείται, για να κερδίσουν πάλι κάποιοι λίγοι από αυτήν. Και μιλάμε για όσους εκτελέσουν τα προγράμματα «επιμόρφωσης».»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 600 ΕΥΡΩ, ΕΠΙΔΟΜΑ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΚΙΝΑΛ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!