ΚΙΝΑΛ: Αναποτελεσματικό το πρόγραμμα «Γέφυρα»-Απροστάτευτοι οι ευάλωτοι δανειολήπτες 

Την αναποτελεσματικότητα του προγράμματος «Γέφυρα» αναδεικνύει με ερώτηση του στην Βουλή ο Μιχάλης Κατρίνης. Σύμφωνα με τον κ. Κατρίνη το πρόγραμμα «Γέφυρα» δεν ανταποκρίνεται στον αρχικό του στόχο που ήταν να διευκολύνει τους δανειολήπτες να ρυθμίσουν τις δόσεις των δανείων τους και να προστατεύσουν την πρώτη κατοικία τους μέχρι την εφαρμογή του νέου πτωχευτικού.

Εν όψει της λήξης του προγράμματος, ο κύριος Κατρίνης ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να δώσει στη δημοσιότητα τον αριθμό των δανειοληπτών που κατάφεραν να ενταχθούν στο πρόγραμμα και να λάβουν την επιδότηση, σημειώνοντας ότι σε αρκετές περιπτώσεις οι τράπεζες απαιτούσαν εφ’άπαξ καταβολή ποσού προκειμένου να συμφωνήσουν σε ρύθμιση, κάτι εξαιρετικά δύσκολο στη παρούσα συγκυρία.

Στην παρέμβασή του, καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει αν προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει σε αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για τους δανειολήπτες που αδυνατούν να ρυθμίσουν τα δάνεια τους σε αυτές τις συνθήκες, υπογραμμίζοντας ότι το πρόγραμμα «Γέφυρα» όχι μόνο δεν προστάτευσε την πρώτη κατοικία, όπως υποσχόταν η κυβέρνηση, αλλά ότι αυτό έγινε τελικά από τις τράπεζες.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΑΤΡΙΝΗΣ, ΚΙΝΑΛ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΕΦΥΡΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!