Κικίλιας: Η ΝΔ δεν θα κάνει απολύσεις στο Δημόσιο αλλά…

Tη δέσμευση του προέδρου της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκη ότι δεν θα απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος, επανέλαβε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Βασίλης Κικίλιας. Πρόσθεσε ωστόσο ότι ο τρόπος με τον οποίο επιχειρούνται μονιμοποιήσεις συμβασιούχων είναι παράνομος και αποτελεί «χτύπημα στην αξιοκρατία και την νομιμότητα, όταν όλα αυτά γίνονται κατά παράβαση του Συντάγματος, των νόμων και αγνοώντας το ΑΣΕΠ». Κατά τον κ. Κικίλια «κάθε παράνομη μονιμοποίηση στερεί τη δυνατότητα από ένα νέο νοσηλευτή ή γιατρό να προσληφθεί σε δημόσιο νοσοκομείο της χώρας».

Παράληλα ο κ. Κικίλιας μίλησε για στήσιμο πελατειακού κράτους από το ΣΥΡΙΖΑ με την:

-αύξηση συμβασιούχων κατά 10.000 σε σχέση με το 2014.

-Αύξηση του συνολικού αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, από τον Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι σήμερα.

-Αύξηση του μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2016 η υπέρβαση είναι 146.000.000 ευρώ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Κικίλια για το Δημόσιο:

Mέσα σε 20 μήνες, από το Μάιο του 2015, έχουν νομοθετηθεί τουλάχιστον 18 ρυθμίσεις, τροπολογίες, σχεδόν μία κάθε μήνα, που αφορούν στο στήσιμο του πελατειακού Κράτους του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύναψη νέων συμβάσεων ορισμένου χρόνου ή έργου χωρίς κανένα σχεδιασμό.

Αυτοδίκαιη παράταση υφιστάμενων συμβάσεων, που επιβάλλουν ένα υπέρμετρο μισθολογικό κόστος, το οποίο καλούνται να καλύψουν οι φορολογούμενοι ή οι δημότες, μέσω των αυξήσεων των δημοτικών τελών.

Νομιμοποιήσεις δαπανών για μισθοδοσία που κρίθηκαν παράνομες από δικαστήρια, όπως το Ελεγκτικό Συνέδριο ή το ΣτΕ.

Το χειρότερο: η παραίτηση του Δημοσίου από την υπεράσπιση των συμφερόντων του στα δικαστήρια ως εργοδότης, με αποτέλεσμα να κρίνονται σε πρώτο βαθμό χιλιάδες υποθέσεις μονιμοποίησης και να μην ασκεί έφεση το Δημόσιο.

Αποτέλεσμα: αύξηση συμβασιούχων κατά 10.000 σε σχέση με το 2014.

Αύξηση του συνολικού αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, από τον Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι σήμερα.

Αύξηση του μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2016 η υπέρβαση είναι 146.000.000 ευρώ.

Αλλά και χτύπημα στην αξιοκρατία και την νομιμότητα, όταν όλα αυτά γίνονται κατά παράβαση του Συντάγματος, των νόμων και αγνοώντας το ΑΣΕΠ.

 

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ό,τι λέει το εννοεί. Δεν θα απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος. Όμως, μαζί με την ελληνική κοινωνία, πιστεύουμε ακράδαντα στην αξιοκρατία και την αποτελεσματική λειτουργία της δημόσιας διοίκησης υπέρ του πολίτη.

 

Έχουμε προειδοποιήσει την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να μην αγνοεί τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου και να μην παρεμβαίνει στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

 

Υπενθυμίζουμε ότι το άρθρο 103 του Συντάγματος απαγορεύει ρητά τις μονιμοποιήσεις συμβασιούχων στο Δημόσιο.

 

Για να δώσω ένα παράδειγμα, κάθε παράνομη μονιμοποίηση στερεί τη δυνατότητα από ένα νέο νοσηλευτή ή γιατρό να προσληφθεί σε δημόσιο νοσοκομείο της χώρας.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΚΙΚΙΛΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!