Κεγκέρογλου για ακρόαση προέδρου ΕΣΡ: Κυβερνητική μονοφωνία αντί για πολιτική πολυφωνία

Την ακροαματική διαδικασία του Προέδρου του ΕΣΡ, Αθανάσιου Κουτρουμάνου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας σχολίασε με δήλωσή του ο Βασίλης Κεγκέρογλου.

Ειδικότερα, τόνισε ότι: «Η παράταξή μας πρωτοστάτησε τόσο στην δημιουργία της ανεξάρτητης αρχής του ΕΣΡ (1989) και της Συνταγματική της κατοχύρωση (2001), όσο και στην επαναλειτουργία της (2017).

Ο προβλεπόμενος ρόλος του ΕΣΡ στο πλαίσιο της σύγχρονης πολυεπίπεδης και πολυαρχικής διακυβέρνησης όπως έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα, είναι κρίσιμος για την Δημοκρατία, την Δικαιοσύνη και την διασφάλιση των δικαιωμάτων των πολιτών. Και ιδιαίτερα όσων άπτονται του δικαιώματος της ενημέρωσης.

Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα έχουν χειροτερεύσει τα πράγματα σχετικά με την πολυφωνία και τον πλουραλισμό. Που αποτελούν όλο και περισσότερο μακρινό παρελθόν αλλά και αόριστο μέλλον.

Η Κυβερνητική επιλογή, να υποκατασταθεί η πολιτική πολυφωνία με την Κυβερνητική μονοφωνία, ο πλουραλισμός με την αυθεντία και η δημιουργική διακομματική παράθεση των απόψεων, με την άγονη δικομματική αντιπαράθεση του άσπρου-μαύρου, εξυπηρετεί βέβαια τις Κυβερνητικές σκοπιμότητες και τις μικροκομματικές της επιδιώξεις. Λειτουργεί όμως εις βάρος της Δημοκρατίας, των συμφερόντων της Ελλάδας και των πολιτών.

Το ΕΣΡ έχει ένα υπέρτατο καθήκον. Μπορεί να το εκπληρώσει χωρίς «υποδεκάμετρο» και διαταγές αλλά με αξιοποίηση όλων των θεσμικών εργαλείων και αρμοδιοτήτων που διαθέτει από το Σύνταγμα και τους νόμους. Που επιτάσσουν ένα ρόλο εξισορρόπησης, σε σχέση με την κεντρική εξουσία και αντιπαράθεσης με τις Κυβερνητικές ή άλλες σκοπιμότητες. Και μάλιστα αυτών που προωθούνται και επιχειρούνται μέσω της αδιαφανούς και επιλεκτικής χρηματοδότησης των μέσων επικοινωνίας, με χρήματα του φορολογούμενου πολίτη.»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΑΚΡΟΑΣΗ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΣΡ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!