ΚΕΕΡΦΑ: Το Α. Τ. Μενιδίου καλύπτει επιθέσεις σε βάρος μεταναστών

Αντιφασιστική συγκέντρωση βρίσκεται σε εξέλιξη στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου στο Δήμο Αχαρνών. Στη συγκέντρωση συμμετέχουν η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος,  το Συνδικάτο Οικοδόμων, παράρτημα Μενιδίου, η Δ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, Σύλλογος Διδασκάλων, ο Τομέας Συνταξιούχων Μενιδίου, ΚΕΕΡΦΑ, η Λαϊκή Επιτροπή Μενιδίου, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και  τοπική επιτροπή Ανω Λιοσίων, Φυλής, Αχαρνών.

Με ανακοίνωσή της η Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» ΚΕΕΡΦΑ καταγγέλλει με ανακοίνωσή της ότι η« Η ΕΛΑΣ στο Μενίδι καλύπτει τις επιθέσεις των φασιστών  και συλλαμβάνει τους μετανάστες-θύματα».

Σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ   «Την Κυριακή 31 Μάρτη αστυνομικοί του ΑΤ Μενιδίου συνέλαβαν μετανάστες που πήγαν εκεί για να υποβάλουν μήνυση για τις ρατσιστικές επιθέσεις που δέχτηκαν στις 6μμ την ίδια μέρα στην οδό Δέδε και Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αντί να αναζητήσουν τους δράστες έλεγχαν επί ώρες τα χαρτιά των είκοσι περίπου μεταναστών που πήγαν μαζί με τα θύματα για να καταγγείλουν τις επιθέσεις αφήνοντας έτσι τους φασίστες να κυκλοφορούν ανενόχλητοι».

«Οι ρατσιστικές επιθέσεις των φασιστοειδών στο Μενίδι έχουν κλιμακωθεί το τελευταίο ενάμισι μήνα και γίνονται μάλιστα στους ίδιους δρόμους. Η αυτόκλητη ομάδα νεοναζί περιπολεί από την Πλατεία Αγίου Γεωργίου μέχρι την οδό Δέδε και χτυπάει μετανάστες όπως μας έχουν καταγγείλει», επισημαίνεται στη συνέχεια.

Μιλώντας στο aftodioikisi.gr ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ Πέτρος Κωνσταντίνου η σημερινή διαμαρτυρία παίρνει διαφορετικό νόημα μετά και την απεργία πείνας την οποία κήρυξαν εκατοντάδες μετανάστες στο Κέντρο Κράτησης της Αμυγδαλέζας. Επιπλέον, ενημέρωσε ότι η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα κατευθυνθεί προς την Αμυγδαλέζα.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ, ΚΕΕΡΦΑ, ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ, ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ


Αφήστε μια απάντηση