Κατσίκης: Οι ΑΝΕΛ τέλος από την κυβέρνηση

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κωνσταντίνος Κατσίκης, σε δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, μίλησε για άλλη μία φορά για αποχώρηση από την κυβέρνηση! «Τέλος από σήμερα ή τις αμέσως επόμενες ημέρες οι ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση», είπε

Σήμερα συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ με στόχο να παρθούν αποφάσεις τόσο για το αν θα παραμείνουν στην κυβέρνηση οι ΑΝΕΛ, αλλά και για το τι θα γίνει με όσους διαφωνούν.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί το τετ α τετ στο Μέγαρο Μαξίμου του Πάνου Καμμένου με τον Αλέξη Τσίπρα.

Οι δηλώσεις Κατσίκη:

«Τη στιγμή που η πολιτική μας πράξη δηλώνει ότι είμαστε η μόνη δύναμη που μπορεί να αποτρέψει την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, θα ήταν οξύμωρο να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης».

  • Όσους βουλευτές σας υπερψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών θα τους διαγράψετε;

Εμείς δεν είμαστε ένα διαλυμένο κόμμα όπως είναι το Ποτάμι όπου ο καθένας πάει όπου φυσάει ο άνεμος . Είμαστε μια πολιτική δύναμη εδραιωμένη, πλήν Παπαχριστόπουλου. Αυτός ξεκαθάρισε τη θέση του, ενώ όλοι οι άλλοι είμαστε στην ίδια γραμμή…

  • Η κ. Κουντουρά…

Γιατί την ακούσατε να πει κάτι ασύνδετο με το κόμμα;

  • Η κ. Χρυσοβελώνη είπε ότι την έκανε υπουργό ο Τσίπρας και αν της πει ο Καμμένος να φύγει από την κυβέρνηση αυτή δεν θα φύγει

Εσεις πιστεύετε ότι υπουργό την έκανε ο κ. Τσίπρας χωρίς τη συγκατάθεση του κ. Καμμένου;

Η κ. Χρυσοβελώνη λέει πράγματα που δεν είναι παραγματικότητα. Ο Π. Καμμένος την έκανε υπουργό.

  • Θα τους διαγράψετε;

Είμαι αναρμόδιος και να διαγράφω και να κάνω μεταγραφές. Αυτή είναι αρμοδιότητα του Προέδρου των ΑΝΕΛ και δεν μπορώ να απαντήσω.

  • Πότε θα αποχωρήσετε;

Μη με βάζετε να προσδιορίσω χρονικά το πότε ακριβώς θα γίνει αυτό.

  • Ναι , αλλά, αυτό μοιάζει λίγο «στημένο»…

Τι στημένο; Ο Πρωθυπουργός ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης και εμείς δεν την δίνουμε. Χωρίς ψήφο εμπιστοσύνης δεν περνάει η συμφωνία των Πρεσπών, μένει εώλη και αλίμονο στον νέο Πρωθυπουργό που θα κληθεί να την διαχειριστεί, να το πούμε κι αυτό. Εμείς θα έχουμε πράξει το πολιτικό μας καθήκον γιατί θα έχουμε εμποδίσει αυτή τη συμφωνία να περάσει από τη βουλή. Αυτός είναι ο σκοπός μας, αυτό είναι το καθήκον μας, αυτό είναι το εγχείρημά μας.

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΑΝΕΛ, ΚΑΤΣΙΚΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!