κατρούγκαλος-θα-επανέλθει-ο-συντελεσ-1180509
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 18.05.2023 | 09:02

Κατρούγκαλος: Θα επανέλθει ο συντελεστής ασφαλιστικών κρατήσεων των ελεύθερων επαγγελματιών στο 20% – Αντίδραση της ΝΔ

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος, μετά τις δηλώσεις του βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κατρούγκαλου, ο οποίος μιλώντας σε πάνελ στην τηλεόραση του Blue Sky, άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο, εφόσον O ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην εξουσία, να επαναφέρει τον συντελεστή ασφαλιστικών κρατήσεων των ελεύθερων επαγγελματιών στο 20% του ετήσιου εισοδήματος τους.

«Έχουμε προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι το μη κοστολογημένο πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ δεν «βγαίνει» χωρίς νέα φοροεπιδρομή στα εισοδήματα ή νέα δάνεια, ελλείμματα, χρέος και τελικά νέα εποπτεία», επισημαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι αποκαλύπτεται «άλλη μια κρυφή πτυχή της κυβέρνησης ειδικού σκοπού και ολικής καταστροφής που μας προτείνει ο κ. Τσίπρας»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Άκη Σκέρτσου:

«Χθες το βράδυ αποκαλύφθηκε από τον κ. Κατρούγκαλο άλλη μια κρυφή πτυχή της κυβέρνησης ειδικού σκοπού και ολικής καταστροφής που μας προτείνει ο κ. Τσίπρας: η επαναφορά δηλαδή του νόμου Κατρούγκαλου σε ο,τι αφορά τον συντελεστή ασφαλιστικών κρατήσεων των ελεύθερων επαγγελματιών στο 20% του ετήσιου εισοδήματος τους.

Έχουμε προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι το μη κοστολογημενο πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ δεν «βγαίνει» χωρίς νέα φοροεπιδρομή στα εισοδήματα ή νέα δάνεια, ελλείμματα, χρέος και τελικά νέα εποπτεία.

Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές τόσο αποκαλύπτεται ότι δεν έμαθαν τίποτα από την ήττα του 2019 και το μόνο που επιδιώκουν είναι η επιστροφή για να ολοκληρώσουν όσα δεν πρόλαβαν στην προηγούμενη θητεία τους.

Την Κυριακή λέμε «ναι» στην πρόοδο και την προκοπή όλων μας και «όχι» στη δεύτερη φορά στη συμφορά».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Κατρούγκαλος υπεραμύνθηκε της συγκεκριμένης ρύθμισης λέγοντας ότι είναι δίκαιο να πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές οι ελεύθεροι επαγγελματίες όσο και οι εργάτες.