«Καθημερινή»: Αντισυνταγματικές οι πιέσεις Σκουρλέτη-Κυβέρνησης σε δημάρχους για συμβασιούχους

Αιχμές για την κυβερνητική πολιτική και τους χειρισμούς του υπουργού Εσωτερικών για το θέμα των συμβασιούχων, αφήνει η εφημερίδα «Καθημερινή», στο πρωτοσέλιδο της. Σε θέμα με τίτλο: «Πιέσεις σε δημάρχους για παραμονή συμβασιούχων – Η κυβέρνηση τους απειλεί με ποινές για παράβαση καθήκοντος», η εφημερίδα κάνει  λόγο για παράβαση του Συντάγματος.

Ειδικότερα στο άρθρο της εφημερίδας, μεταξύ άλλων αναφέρεται:

«Με κάθε τρόπο και παρά το Σύνταγμα, η κυβέρνηση πιέζει τους δημάρχους να υπογράψουν την παράταση των συμβάσεων εργαζομένων έως και το τέλος του 2017, επιβαρύνοντας τους προϋπολογισμούς των δήμων και καταπατώντας ευθέως την ανεξαρτησία της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Δήμαρχοι διαμαρτύρονται, λέγοντας πως το υπουργείο Εσωτερικών “μας βάζει να πληρώνουμε ανειδίκευτους εργάτες που δεν χρειαζόμαστε” επιβαρύνοντας με μεγάλα ποσά το δημοτικό ταμείο. Για την άρνησή του να υπογράψει την παράταση των συμβάσεων των υπαλλήλων καθαριότητας ο δήμαρχος Κασσάνδρας, κ. Βασίλης Κυρίτσης, εκλήθη χθες σε απολογία από τον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας για παράβαση καθήκοντος.

Στις αρχές Μαρτίου, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης με εγκύκλιό του προς τις αποκεντρωμένες διοικήσεις της χώρας είχε φροντίσει να επισημάνει ότι η παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα είναι υποχρεωτική. Θυμίζοντας τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή και καθόριζε ότι “οι συμβάσεις παρατείνονται αυτοδικαίως μέχρι και τις 31.12.2017, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης”. Η κυβέρνηση έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια να ξεπεραστούν οι δικλίδες που θέτει το Σύνταγμα, εμποδίζοντας την παράταση των συμβάσεων πέραν των 24 μηνών».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!