Κασιδιάρης: Αν είχε δολοφονηθεί ο Ανδρέας Παπανδρέου θα είχε αλλάξει η μοίρα μας

Ο προφυλακισμένος εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής και δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων Ηλίας Κασιδιάρης με άρθρο του στην εφημερίδα «Χρυσή Αυγή» επικρίνει τον χουντικό Γεώργιο Παπαδόπουλο που δεν υιοθέτησε την πρόταση του συνταγματάρχη Ιωάννη Λαδά για να δολοφονηθεί ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Οπως γράφει η Εφημερίδα των Συντακτών το άρθρο του Ηλία Κασιδιάρη δημοσιεύτηκε στις 27.4.2011, με τίτλο «Ο Τζέφρυ και ο Ανδρέας Παπανδρέου ξημερώματα 21ης Απριλίου 1967» και στόχο έχει να δείξει τι καλά που φέρθηκαν στην οικογένεια Παπανδρέου η χουντική ομάδα κρούσης που πήγε να συλλάβει τον Ανδρέα και πόσο άβουλος υπήρξε ο μετέπειτα ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ.

Μια εβδομάδα νωρίτερα, στις 20.4.2011, ο Κασιδιάρης στην ίδια στήλη είχε πλέξει το εγκώμιο του Χίτλερ ως «πολιτικού ηγέτη, κοινωνικού αναμορφωτή και στρατηγικής ιδιοφυΐας («Ο Χίτλερ πέρα από την ιστορία»)» και αναρωτιόταν αντιστοίχως «ποιο θα ήταν το μέλλον της Ευρώπης αν ο πόλεμος που κήρυξαν οι δημοκράτες, ή μάλλον οι Εβραίοι δεν σταματούσαν την αναγεννητική πορεία του Εθνικοσοσιαλισμού».

Ο Κασιδιάρης υπογράφει το άρθρο ως «εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή» και μεταξύ άλλων γράφει:

«Ενας από τους κύριους στόχους εκείνης της νύχτας [σ.σ. του πραξικοπήματος] ήταν φυσικά ο Ανδρέας Παπανδρέου, για τον οποίο μάλιστα είχε γίνει ολόκληρη συζήτηση σε ένα από τα «προεπαναστατικά» συμβούλια της ιθύνουσας ομάδας.

Πιο συγκεκριμένα, είχε προταθεί ακόμη και η δολοφονία του, καθώς και η μετέπειτα απόδοσή της σε ανεύθυνους. Την άποψη αυτή υποστήριξε ο συνταγματάρχης Ιωάννης Λαδάς, λέγοντας ότι αν ο Ανδρέας παρέμενε ζωντανός, οι Αμερικανοί θα πίεζαν άμεσα για την απελευθέρωσή του.

Διαφώνησε όμως ο Γεώργιος Παπαδόπουλος, ο οποίος είχε εκλεγεί παμψηφεί Αρχηγός του Επαναστατικού συμβουλίου και τελικώς επέβαλε την άποψή του. Προφανώς η νεότερη πολιτική ιστορία της χώρας θα ήταν διαφορετική εάν είχε εισακουστεί ο Λαδάς.

Το βέβαιο είναι πως είχε απόλυτο δίκιο ως προς το τεράστιο ενδιαφέρον των Αμερικανών για τον «αντιαμερικανό» Ανδρέα Παπανδρέου».

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ, ΑΡΘΡΟ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ


Αφήστε μια απάντηση