Καμμένος: Λεφτά για τους παιδικούς, τώρα! - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
22
Οκτώβριος
Back

Καμμένος: Λεφτά για τους παιδικούς, τώρα!

«Οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες” δε θα επιτρέψουμε η τρόικα να επιβάλλει σε 53.000 ελληνόπουλα να μην πάνε στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Δεν είναι δυνατόν από τη μια μεριά να δίνονται 100 εκατ. ευρώ για το Μέγαρο Μουσικής και να το εγκρίνει η τρόικα και από την άλλη πλευρά να κόβονται 120 εκατ. ευρώ, με τα οποία μπορούν να φιλοξενηθούν 53.000 παιδιά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς με εργαζόμενους γονείς που δε θα μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους». Αυτό δήλωσε το μεσημέρι ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Πάνος Καμμένος, μετά τη συνάντησή του με το προεδρείο της ΚΕΔΕ, η οποία τον ενημέρωσε για τα οικονομικά των δήμων και τις νέες περικοπές στους ΚΑΠ.

«Επιβάλλεται», συμπλήρωσε ο Π. Καμμένος, «άμεσα να δοθούν οι πόροι εκείνοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ώστε να μπορέσει να επιτελέσει πρώτα από όλα το κοινωνικό της έργο. Και κοινωνικό έργο είναι τα συσσίτια, είναι τα κοινωνικά παντοπωλεία, είναι η στήριξη των πολιτών που έχουν περιέλθει στην εξαθλίωση λόγω της πολιτικής των Μνημονίων και της πολιτικής της τρόικας».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης επανέλαβε πως η μείωση των περίπου 30% στους ΚΑΠ οδηγεί «με μαθηματική ακρίβεια σε στάση πληρωμών από μεριάς των δήμων. Εάν αυτό συμβεί, θα καταρρεύσει το κοινωνικό κράτος που σήμερα ουσιαστικά το σηκώνει στις πλάτες της η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι επιπτώσεις για τους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα για τους οικονομικά ασθενέστερους, θα είναι τεράστιες από την κατάρρευση των κοινωνικών υποδομών που έχουν δημιουργήσει οι δήμοι».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!