καμμένος-αρνητικός-στη-συμφωνία-θετι-396642
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 16.06.2018 | 19:15

Καμμένος: Αρνητικός στη συμφωνία, θετικός στην κυβέρνηση -Προστατεύετε την φούντα! (βίντεο)

Αρνητικοί στη συμφωνία για την πΓΔΜ αλλά θετικοί στη στήριξη της κυβέρνησης θα είναι η ΑΝΕΛ, όπως επιβεβαίωσε μιλώντας επί της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, ο πρόεδρος του κόμματος και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. «Σήμερα δεν ψηφίζουμε την συμφωνία», διευκρίνισε ο κ. Καμμένος. Και πρόσθεσε: «Οι ΑΝΕΛ θα είναι αρνητικοί στη συμφωνία. Είμαστε και θα είμαστε μαζί με αυτούς που βρίσκονται στα συλλαλητήρια γιατί ανησυχούν».

Προέβλεψε, δε, ότι για τη συγκεκριμένη συμφωνία με τον όρο Μακεδονία θα έλεγε «ένα μεγάλο ναι» και η ΝΔ που άλλωστε το έχει πει πριν το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι «θα φύγει από την κυβέρνηση μόνο όταν βγάλουμε την χώρα από τα βάραθρα που τη ρίξατε».

Παράλληλα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι «υποκατέστησε τη ΝΔ ο εφιάλτης. Αυτός που έφερε τα ακραία στοιχεία του ΛΑΟΣ στη ΝΔ». Ενώ επέκρινε και τους βουλευτές της ΝΔ καθώς, όπως είπε, «εσείς που τον χειροκροτούσατε είστε οι ίδιοι που φωνάζατε ‘αλήτη προδότη Σαμαρά’».

Τέλος,  ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, απαντώντας σε βουλευτές της ΝΔ, είπε χαρακτηριστικά: «Εντολές από τα μπουζούκια για ρίξω τη χούντα δεν παίρνω. Εσείς παίρνετε και τον έχετε κουμπάρο. Για να προστατεύσετε την φούντα όχι για να ρίξετε την χούντα!… Ποτέ δεν είχε ο Τσίπρας κουμπάρο που κατηγορήθηκε για λαθρεμπόριο πετρελαίου με τον Γκλιγκόροφ», κατέληξε.

Αναλυτικά η ομιλία Καμμένου: 

Κύριε Πρόεδρε,

κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

κατά τη διάρκεια αυτού του διημέρου παρακολούθησα με ιδιαίτερη προσοχή τις ομιλίες όλων των συναδέλφων από όλες τις πλευρές. Και νομίζω ότι ο ελληνικός λαός, όταν άκουσε τις θέσεις των βουλευτών, θα κατάλαβε τι ακριβώς συζητούμε.

Όμως, θα απευθυνθώ πρώτα σε αυτούς που βρίσκονται έξω από αυτή την αίθουσα, έξω από το κτήριο της Βουλής, εκείνους που διαδηλώνουν σήμερα για το όνομα της Μακεδονίας, εκείνους που ανησυχούν, αυτούς με τους οποίους βρισκόμαστε και θα βρισκόμαστε μαζί στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία.

Αυτοί όλοι δεν είναι ακροδεξιοί. Αυτοί όλοι δεν είναι εγκάθετοι κάποιων τοπικών οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας, που σήμερα βγήκαν να διαδηλώσουν, ενώ μέχρι χθες κρύβονταν. Αυτοί όλοι δεν είναι εκείνα τα νεοναζιστικά στοιχεία, τα οποία χθες τόλμησαν να μιλήσουν μέσα στη Βουλή για πραξικόπημα και για ενεργοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, προσβάλλοντας το πολίτευμα και το στράτευμα.

Ανησυχούν μαζί με αυτούς αρκετοί άνθρωποι, απλοί πατριώτες, οι οποίοι δεν ανήκουν σε κόμματα. Ανησυχούν άνθρωποι της Εκκλησίας, ανησυχούν γέροντες στο Άγιο Όρος. Ανησυχούν γιατί θεωρούν ότι αυτό το οποίο προσπάθησε να περάσει σαν τίτλος για τη σημερινή ημέρα, δηλαδή ότι σήμερα η Βουλή των Ελλήνων παραχωρεί τον όρο «Μακεδονία», είναι κάτι το οποίο ενέχει κίνδυνο εθνικής υποχώρησης.

Θέλω, λοιπόν, εδώ να ξεκαθαρίσουμε ότι σήμερα δεν ψηφίζουμε τη συμφωνία για την οποία αύριο θα πάει ο κ. Κοτζιάς ως Υπουργός των Εξωτερικών να υπογράψει, να μονογράψει, τη συμφωνία η οποία θα τεθεί σε ισχύ μόνο και εφόσον θα περάσει μία ολόκληρη διαδικασία από την πλευρά της FYROM, θα γίνουν εκλογές, θα γίνει δημοψήφισμα, θα αποκτηθεί η πλειοψηφία των 2/3 στη Βουλή, θα γίνουν συνταγματικές αλλαγές και εν συνεχεία θα έρθει για κύρωση.

Άρα, λοιπόν, αυτή η συμφωνία και αυτή η μονογραφή που θα υπογραφεί αύριο δεν έχει καμία ισχύ, όπως περιγράφεται ξεκάθαρα στο άρθρο 20, που λέει ότι προϋπόθεση της ισχύος της συμφωνίας είναι το σύνολο των διαδικασιών που περιγράφονται, όπως είπα προηγουμένως.

Και βεβαίως, όταν θα έλθει αυτή η συμφωνία στη Βουλή, αν έλθει και εφόσον συμφωνήσουν από την άλλη πλευρά, πράγμα που εμείς αμφισβητούμε, διότι η συγκεκριμένη συμφωνία ήδη στα Σκόπια έχει βρει την αντίδραση του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και του συνόλου της αντιπολίτευσης, εάν έλθει, λοιπόν, θα ερωτηθεί η Βουλή.

Εδώ, λοιπόν, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η θέση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, όπως έχουμε δημόσια δεσμευτεί, θα είναι αρνητική όχι μόνο με την ψήφο, αλλά και με οποιονδήποτε τρόπο μπορέσουμε, ώστε αυτή τη συμφωνία να μην την επικυρώσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ο ελληνικός λαός έδωσε στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ τη δύναμη να το κάνουν αυτό, όσο παραμένουν στην Κυβέρνηση.

Επιθυμούν πολλοί οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ από σήμερα να είχαν φύγει από την Κυβέρνηση. Το ερώτημα που θα κάνω είναι το εξής: Αν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ψήφιζαν σήμερα την πρόταση δυσπιστίας, τι θα γινόταν; Δύο τινά. Το πρώτο, διερευνητικοί κύκλοι από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπου θα βλέπαμε τον κ. Θεοδωράκη να συνεχίζει να παρακαλά να γίνει μέλος της κυβέρνησης και βεβαίως μια ομάδα άλλων ανεξαρτήτων βουλευτών, οι οποίοι δεν θα είχαν καμία αντίσταση στην παράδοση του όρου «Μακεδονία», όπως δημόσια λένε.

Το δεύτερο θα ήταν, εάν δεν πετύχαινε η σύσταση μιας νέας κυβέρνησης, θα είχαμε εκλογές. Αν στις εκλογές αυτές, ο ελληνικός λαός επέλεγε τη Νέα Δημοκρατία και έδινε στον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη την απόλυτη πλειοψηφία, ερωτώ: Θα υπέγραφε τη συμφωνία αυτή με την παράδοση του όρου «Μακεδονία», ναι ή όχι; Την απάντηση την έδωσε η ίδια η κυρία Μπακογιάννη. Την απάντηση τη δίνουν οι ίδιοι οι ομιλητές σας: Ένα μεγάλο «ναι», το οποίο έχετε πει εδώ και πολλά χρόνια, πολύ πριν το πει ο ΣΥΡΙΖΑ, πολύ πριν το πει το ΠΑΣΟΚ, πολύ πριν το πει οποιοσδήποτε άλλος.

Βεβαίως, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε στην Κυβέρνηση αυτή και μπορεί να μη βρισκόμαστε τόσο πλησίον όσο βρίσκονται άλλα κόμματα της Κεντροαριστεράς στην αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τα άλλα κόμματα της Αριστεράς ή της Κεντροαριστεράς έχουν άλλου είδους προβλήματα.

Ακούσαμε τον κ. Θεοδωράκη. Ο κ. Θεοδωράκης είναι αυτός που πριν από λίγο δημοσίως ομολόγησε ότι θα ψήφιζε το σχέδιο Ανάν. Η διαφορά του Ποταμιού, των τεσσάρων βουλευτών που έχουν απομείνει, με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι ένα κίνημα πολιτών, το οποίο παραμένει συμπαγές στη Βουλή ως Κοινοβουλευτική Ομάδα, ενώ το Ποτάμι είναι ένα προϊόν ενός μιντιακού και επιχειρηματικού σωλήνα, το οποίο βρίσκεται εν πλήρη τρικυμία εν κρανίω.

Στην ομιλία του στη Βουλή των Ελλήνων μας είπε ο κ. Θεοδωράκης πριν από λίγο ότι στο διαβατήριό του έχει σφραγίδα του ’89 που λέει «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Ψάξτε το διαβατήριό σας. Γιουγκοσλαβία ήταν τότε ακόμα. Λάθος κάνετε. Ψάξτε το.

Και του κυρίου Μαυρωτά; Κι εσάς γράφει «Δημοκρατία της Μακεδονίας» το ’89; Μπράβο, κύριε Μαυρωτά. Τότε σας είχα αθλητή στο πόλο, θυμάμαι, αλλά τέτοια σφραγίδα δεν υπήρχε.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

η πρόταση δυσπιστίας αφορά δύο θέματα. Το πρώτο είναι η οικονομική κατάσταση της χώρας. Το δεύτερο αφορά το κείμενο της συμφωνίας για τη λύση του Σκοπιανού.

Ο κ. Μητσοτάκης βλέπει το μαρτύριο του ελληνικού λαού να τελειώνει σε λίγες ημέρες, ένα μαρτύριο στο οποίο υπέβαλαν το λαό τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και ο συνεταίρος του τότε, ο κ. Σαμαράς, με την άφρονα και εγκληματική οικονομική πολιτική τους. Ο κ. Μητσοτάκης, λοιπόν, ευρισκόμενος σε πλήρη πανικό, βαράει πολιτικές μπαλωθιές όπου βρει, γιατί δεν μπορεί να χωνέψει ότι έρχονται καλύτερες μέρες για τον ελληνικό λαό και ότι αυτός δεν θα καρπωθεί τίποτα.

Μετά την 21η Ιουνίου, που η Ελλάδα βγαίνει από τα μνημόνια, που αυτός ήταν ο κύριος λόγος συνεργασίας μας με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει καμιά ελπίδα για αυτούς όλους. Χάνεται το πολιτικό του μέλλον και οι πολιτικές ερινύες του παρελθόντος που κατέστρεψαν τον αείμνηστο πατέρα του, είναι πάλι εδώ και παραμονεύουν για να τον κατασπαράξουν.

Οι παλαιότεροι βουλευτές – λίγοι έχουμε μείνει εδώ μέσα από το ΄93 – θα θυμόμαστε να σείεται το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με το «Αλήτη, προδότη, Σαμαρά». Θα θυμόμαστε τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη που τότε τον αποκαλούσε «Εφιάλτη». Και θα θυμόμαστε πολύ καλά τις αναφορές του για το πώς έριξε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ακριβώς πριν προχωρήσει το έργο της, εξαγορασμένος από συμφέροντα που τα κατονόμασε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Για να σωθεί πολιτικά, αδιαφορεί, αν θα αποσταθεροποιηθεί η χώρα και η πορεία και η ανάπτυξή της.

Πολιτική προσωπικών συμφερόντων ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία και πολιτική τέτοια που έχει οδηγήσει στο να έχει ουσιαστικά ανατραπεί ο ίδιος ο Πρόεδρός της.

Επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον κ. Παυλόπουλο και πριν κάνει καν δήλωση, βγήκε εκείνος που πρόδωσε τη Νέα Δημοκρατία το ‘93 και κρατάει τα ηνία της σήμερα, ο κ. Σαμαράς, να κάνει δημόσια δήλωση επιτιθέμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Υποκατέστησε τη Νέα Δημοκρατία ο «Εφιάλτης», αυτός που έφερε τα ακραία στοιχεία του ΛΑ.Ο.Σ., που ο Κώστας Καραμανλής ονόμαζε άκρα και δήλωνε ότι δεν θα συνεργαστεί ποτέ μαζί τους.

Τώρα, όμως, έρχομαι στη συμφωνία για το Σκοπιανό, γιατί δεν πρέπει να ξεχνιόμαστε. Ο κ. Μητσοτάκης με την πρόταση δυσπιστίας, με το κείμενο αυτό δεν στοχεύει στην Κυβέρνηση. Στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ στοχεύει και επιδιώκει να απαξιώσει την πολιτική στα εθνικά θέματα και την αξιοπιστία μας ως κίνημα πολιτών. Θα είχε απόλυτα δίκιο να το κάνει, αν το Κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων υιοθετούσε τη σύνθετη ονομασία και δεν επέμενε στη μαχητική του γραμμή να μην περιληφθεί ο όρος «Μακεδονία» στο όνομα των Σκοπίων.

Η Νέα Δημοκρατία είναι αυτή που δέχεται τη σύνθετη ονομασία και παραχωρεί τη Μακεδονία στους Σκοπιανούς. Για αυτό δεν τολμά να αρθρώσει λέξη για το τι προτείνει. Δεν ακούστηκε σήμερα τι θα έκαναν εάν αύριο ήταν κυβέρνηση, αν πέρναγε η πρόταση δυσπιστίας.

Η υποκρισία και ο πολιτικός αμοραλισμός δεν έχει όρια, κύριε Μητσοτάκη. Μιλάει για εθνική υποχώρηση και προδοσία, ένα κόμμα που ξεπούλησε το εθνικό θέμα από της δημιουργίας του, τόσο αυτό, όσο και το ΠΑΣΟΚ το 1995. Ποιος άρχισε να μιλάει για διπλές ονομασίες, για σύνθετες ονομασίες, για διεθνείς ονομασίες; Ποιος μίλησε για Βόρειες, Νέες, Άνω Μακεδονίες και δεν έχει τελειωμό το ξεπούλημα; Το ΠΑΣΟΚ.

Ποιος αναγνώρισε πρώτος τα Σκόπια ως Μακεδονία στις 2 Δεκεμβρίου του 1991 και μάλιστα, σε κανονισμό της Ευρωπαϊκής Κοινότητας που αφορούσε την εισαγωγή προϊόντων από τις δημοκρατίες της Βοσνίας -Ερζεγοβίνης, της Κροατίας και της Σλοβενίας; Ο κ. Σαμαράς, αυτός που ανέτρεψε τον τότε Πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον πατέρα του σημερινού αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας.

Ποιος είπε στις 18 Φεβρουαρίου του 2008 ως Υπουργός των Εξωτερικών «Εγώ πάντως είμαι διατεθειμένη να αποδεχτώ αυτό που απέκρυψε ο πατέρας μου το ’93», υπονοώντας καθαρά το όνομα «Νέα Μακεδονία»; Η κυρία Μπακογιάννη. Ποιος είπε στις 26 Αυγούστου του 2008 ότι το «Βόρεια Μακεδονία αποτελεί γεωγραφικό προσδιορισμό»; Η κυρία Μπακογιάννη.

Ποιος Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος σε συνάντηση στο Παρίσι με τον Υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων στις 6 Δεκεμβρίου του 2009 δεν επέμεινε στο erga omnes και στην αλλαγή του Συντάγματος και πρότεινε τον όρο Makedonski στην κυριλλική ως προσδιοριστικό στοιχείο της γλώσσας και της εθνότητας; Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη. Ποιος αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών τον Μάιο του 2010 δήλωσε ότι το «Βόρεια Μακεδονία» ταιριάζει στο πλαίσιο της λύσης που θέλουμε; Ο κ. Δημήτρης Δρούτσας με Πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου.

Ο κατάλογος είναι πολύ μεγάλος και σε λίγο ο Υπουργός επί των Εξωτερικών θα καταθέσει τέτοιου είδους έγγραφα, για να καταλάβουμε ποιος είχε κλείσει το θέμα από πριν. Και δεν είναι η σημερινή Κυβέρνηση. Δεν είναι ούτε καν ο ΣΥΡΙΖΑ

Εμείς παραμένουμε σταθεροί στην πολιτική μας από τότε που ιδρύθηκε το Κίνημα και θα παραμείνουμε μέχρι να φύγει ο τελευταίος και να κλείσει την πόρτα του Κινήματος. Ένα Κίνημα που επεβίωσε επί πέντε εκλογικές αναμετρήσεις, σε αντίθεση με όλους τους άλλους.

Το ξέρετε, κύριε Μητσοτάκη, ότι ο πατέρας σας είχε βρεθεί ένα βήμα πριν από τη συμφωνία τον Ιούνιο του ’93, με τον τότε Πρόεδρο των Σκοπίων Γκλιγκόροφ για το όνομα «Σλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας», με το «Μακεδονία» ως γεωγραφικό προσδιορισμό και το «Σλαβική» ως εθνολογικό προσδιορισμό; Και δεν το πέτυχε, γιατί ο Γκλιγκόροφ δεν είχε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία για πέντε έδρες να αλλάξει το Σύνταγμα των Σκοπίων. Για πέντε έδρες. Υπάρχει και κείμενο, το οποίο το χειρίστηκε διπλωμάτης που βρίσκεται εν ζωή.

Κύριε Μητσοτάκη, θα σας απογοητεύσω ακόμα μια φορά. Το Κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ παραμένει αταλάντευτο στη θέση του. Δεν δέχεται τον όρο «Μακεδονία» στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων. Δεν δέχεται το κείμενο της συμφωνίας. Δεν θα το ψηφίσει όποτε έλθει στη Βουλή. Θα κάνει τα πάντα για να μην περάσει. Οι Βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ δεν θα βάλουν το όνομά τους κάτω από αυτό το κείμενο.

Το πρόβλημα δεν βρίσκεται, λοιπόν, στο όνομα της Μακεδονίας, γιατί αυτό προκύπτει από τη χθεσινή ομιλία της κ. Μπακογιάννη, η οποία στη σελίδα 1 των Πρακτικών λέει: «Όλοι όσοι προσεγγίζαμε το θέμα ψύχραιμα και νηφάλια, συμφωνούμε ότι όχι μόνο μπορούσαμε, αλλά έπρεπε από τις αρχές του ‘90 να είχε βρεθεί λύση. Όμως, τότε δυστυχώς μας κάλυψε το κύμα του λαϊκισμού, της πατριδοκαπηλίας. Κέρδισε ο τυχοδιωκτισμός, κέρδισε ο καιροσκοπισμός». Κέρδισε ο Σαμαράς, δηλαδή, που την ανέτρεψε και σήμερα τον έχει μέσα στο κόμμα της.

Και λίγο αργότερα στην ομιλία της πάλι λέει: «Εκεί εξασφαλίσαμε τη σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων, εκτός βέβαια του ακραίου ΛΑ.Ο.Σ.». Το ακραίο ΛΑ.Ο.Σ. βρίσκεται στην αντιπροεδρία του κόμματός σας, κυρία Μπακογιάννη, αυτή τη στιγμή και με αυτόν συμπορεύεστε, αυτό που ακόμα κι εσείς αρνείστε.

Δύο σχολές υπάρχουν λοιπόν στη Νέα Δημοκρατία σήμερα. Υπάρχει η σχολή της κυβέρνησης Μητσοτάκη με το «erga omnes» και τη διπλή ονομασία που περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» και υπάρχει και το ΛΑ.Ο.Σ. με τον Σαμαρά, που σας προειδοποιώ ετοιμάζεται να σας εγκαταλείψει πολύ σύντομα. Θα τα δείτε. Κυριακή κοντή γιορτή.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

να σας πω κάτι. Εγώ εντολές από τα μπουζούκια, να ρίξω τη «χούντα» δεν παίρνω. Την εντολή που πήρατε να ρίξετε τη «χούντα», την πήρατε από τα μπουζούκια, από έναν ο οποίος εξετάζεται αν κάνει εμπορία ναρκωτικών και είναι κουμπάρος και χρηματοδότης σας, αλλά ο Τσίπρας δεν έχει να πάρει εντολές από κανέναν.

Και γι’ αυτό είμαστε μαζί. Για να προστατέψετε τη φούντα το κάνετε. Όχι για να ρίξετε τη «χούντα». Για να προστατέψετε τη φούντα, να προστατεύσετε το σκάνδαλο της NOVARTIS. Το κάνετε για να προστατέψετε τους δικούς σας από τη Δικαιοσύνη.

Να σας πω και κάτι άλλο; Μπορεί να διαφωνούμε με τον Πρωθυπουργό ως αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ πολιτικά, αλλά ποτέ ο Τσίπρας δεν πήρε το αεροπλάνο το κρατικό μαζί με τον Χριστοφοράκο να πάει στα Σκόπια να κάνει μπίζνες για την οικογένειά του. Ποτέ ο Τσίπρας δεν είχε κουμπάρο έμπορο πετρελαίων ο οποίος κατηγορήθηκε για λαθρεμπόριο, με τον Γκλιγκόροφ, την εποχή του εμπάργκο. Έτσι, για να συνεννοούμαστε.

Λοιπόν, ένα και ένα κάνει δύο. Παραμένουμε πιστοί στις θέσεις μας. Και δεν έχει να φοβηθεί τίποτα ο ελληνικός λαός. Εμείς είμαστε η ασφαλιστική δικλίδα, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Όμως, μέχρι τότε και μέχρι να έρθει η ώρα εκείνη που μπορεί να χωρίσουμε τους δρόμους μας, να ξέρετε ότι η Ελλάδα θα βγει από τα μνημόνια και η διαφθορά, στην οποία στηριχθήκατε εσείς και άλλοι, θα παταχθεί μέσα από την ελληνική Δικαιοσύνη και δεν θα προστατευθεί κανένας.

Θα προχωρήσουμε μαζί και η Ελλάδα θα μπορέσει να ζήσει καλύτερες στιγμές».