Καμίνης: Συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης η ανοχή στην ανομία

Για συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης να ανέχεται την κατάσταση ανομίας στα Εξάρχεια μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, με αφορμή τις πρόσφατες εφόδους κουκουλοφόρων σε εκδηλώσεις του δήμου, στην περιοχή.

Σχολιάζοντας τα κίνητρα των κουκουλοφόρων, ο κ.Καμίνης είπε ότι «τους προκαλεί ότι υπάρχει οργανωμένη δημόσια αρχή που κάνει κάτι στο χώρο τους. Οι άνθρωποι που αγαπούν την γειτονιά τους εξωθούνται να την εγκαταλείψουν».

Ερωτηθείς για τις ευθύνες της κυβέρνησης, ο κ.Καμίνης σημείωσε ότι το στοιχειώδες καθήκον μιας κυβέρνησης είναι να διασφαλίζει την ασφάλεια. Αν με τους θεσμούς του κράτους δικαίου δεν σταματήσουμε την ανομία, ή θα παραδοθεί η πόλη, ή δεν θα ανταποκρίνεται η κατάσταση στο κράτος δικαίου. Δεν γίνεται χωρίς ασφάλεια. Είναι συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης η ανοχή αυτής της κατάστασης. Είναι συνδυασμός πολλών πραγμάτων. Μου κάνει εντύπωση ότι κανείς από τους υπουργούς προστασίας του πολίτη κανείς δεν ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν σχηματισμοί με τους οποίους η κυβέρνηση δεν θέλει να κόψει τον ομφάλιο λώρο. Από τη στιγμή που η πολιτική ευθύνη συνδέεται με ένα πρόσωπο, ζητούμε και την παραίτησή του. Αλλά πλέον, η ευθύνη αφορά συνολικά την κυβέρνηση».

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο των τριπλών εκλογών, ο κ.Καμίνης είπε χαρακτηριστικά ότι
«θα είναι ένα τρελοκομείο», εξηγώντας ότι θα είναι στην ουσία τετραπλές για περιφερειάρχη, δήμαρχο, εθνικές και ευρωεκλογές, και πέντε κάλπες στην Αθήνα για τους διαμερισματικούς σύμβουλους.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΚΑΜΙΝΗΣ, ΑΝΟΜΙΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!