Καμίνης από Καβάλα: Το πρόβλημα στη χώρα είναι πώς θα κάνουμε εκλογές;

«Είμαστε αποφασισμένοι να πορευθούμε ξανά με εκείνους που πίστεψαν υποσχέσεις που αποδείχθηκαν ψεύτικες. Όχι όμως με αυτούς που υποσχέθηκαν. Να αγκαλιάσουμε αυτούς που εξαπατήθηκαν. Όχι αυτούς που εξαπάτησαν», τόνισε σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Καβάλα ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής.

Μιλώντας σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, ο κ. Καμίνης σημείωσε ότι «είμαστε αποφασισμένοι να γυρίσουμε κάθε γωνιά της χώρας. Να μιλήσουμε με κάθε πολίτη. Να αναδείξουμε τις θέσεις μας, να παραθέσουμε τις ιδέες μας, να μιλήσουμε για τα προβλήματα, να προτείνουμε λύσεις, όχι ψεύτικες υποσχέσεις.

«Είμαστε αποφασισμένοι, εντός του Κινήματος Αλλαγής, να προχωρήσουμε όλοι μαζί, ενωμένοι σαν γροθιά, αφήνοντας πίσω τη μιζέρια, τη γκρίνια, τα λίγα που μας χωρίζουν, και πιάνοντας το νήμα των πολλών που μας ενώνουν. Με συζήτηση, συνεννόηση, κατανόηση, δημοκρατική διάθεση. Όλοι μαζί θα καταφέρουμε περισσότερα» υπογράμμισε ο κ. Καμίνης.

Νωρίτερα ο δήμαρχος Αθηναίων και μέλος του ΠΣ του Κινήματος Αλλαγής παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης. Ακολουθούν σημεία των δηλώσεών του:

Επαναδιαπραγμάτευση πλεονασμάτων και γενναίες μεταρρυθμίσεις – Μόνο έτσι θα έχουμε ανάπτυξη
Τα νούμερα δεν βγαίνουν. Θα χρειαστεί μία νέα διαπραγμάτευση για να μπορέσουμε αφενός να εξισορροπήσουμε τα πλεονάσματα γιατί θα υπάρχει πολύ αυστηρή επιτήρηση και αφετέρου να δημιουργήσουμε ανάπτυξη. Για αυτό θα χρειαστούν γενναίες μεταρρυθμίσεις και επαναδιαπραγμάτευση ώστε να φτάσουμε στο 2% το πλεόνασμα γιατί πλεονάσματα χωρίς ανάπτυξη δεν θα μπορέσουμε να παράξουμε. Στο θέμα των πλεονασμάτων, υποκρίνονται οι Ευρωπαίοι που έχουν κι αυτοί στο μυαλό τους την επανεκλογή τους, για αυτό χρειαζόμαστε εθνική συνεννόηση.

Έχουμε ανάγκη εθνικής συνεννόησης

Μια κρίση για να ξεπεραστεί, απαιτεί να ενώσουμε δυνάμεις, αξιοποιώντας οικονομικούς κι ανθρώπινους πόρους.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια πορεύτηκε ο καθένας μόνος του, με την δική του ατζέντα, χωρίς συντονισμό και συνεννόηση. Χρειάζεται μακροπρόθεσμη πολιτική και εθνικό σχέδιο.


Κριτική για Κλεισθένη & απλή αναλογική

Ενώ έχουμε τόσα προβλήματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καταλήξαμε, με τεράστια ευθύνη της κυβέρνησης, να μιλάμε πάλι για εκλογικά συστήματα και διαδικασίες. Λες και το πρόβλημα στη χώρα είναι πώς θα κάνουμε εκλογές. Το ζήτημα στη χώρα είναι πώς θα κάνουμε μεταρρυθμίσεις. Να συμφωνήσουμε πώς θα οδηγηθούμε στην αποκέντρωση, πώς θα φέρουμε την εξουσία κοντά στην κοινωνία, κι όχι να ασχολούμαστε με εκλογικά συστήματα. Η απλή αναλογική που θέλει η κυβέρνηση θα φέρει ακυβερνησία στους δήμους. Γιατί δεν προβλέπεται ούτε καν ένα όριο του 3% όπως προβλέπεται για την είσοδο των κομμάτων στη βουλή. Θα έχουμε δηλαδή κατακερματισμένα δημοτικά συμβούλια, ένα δήμαρχο με απόλυτη πλειοψηφία αλλά στην πραγματικότητα θα είναι ένας γίγαντας με πήλινα πόδια.

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΑΒΑΛΑ, ΚΑΜΙΝΗΣ, ΕΚΛΟΓΕΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!