Κ. Σημίτης: Τι αναφέρει για τον ΣΥΡΙΖΑ στο βιβλίο του

Καταπέλτης για τη σημερινή Κυβέρνηση είναι ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης στο βιβλίο του με τίτλο «Υπάρχει λύση;». Το βιβλίο αποτελεί έναν διάλογο-συζήτηση με τη μορφή ερωτο-απαντήσεων με τον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη.

Ο πρώην πρωθυπουργός αφού προχωρά σε μια ανάλυση των λόγων που οδήγησαν τη χώρα στην κρίση χρέους περιγράφοντας, ταυτόχρονα, την ασάφεια που επικρατεί σήμερα ως προς το τι μέλλει γενέσθαι, κατηγορεί τη σημερινή κυβέρνηση ότι φλυαρεί ακατάπαυστα και προβαίνει σε μία «ακατάσχετη  παραγωγή επαγγελιών που συνήθως ξοδεύονται δωρεάν».

Η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, γράφει ο κ. Σημίτης «αγνόησε τελείως την πραγματικότητα, δεν είχε κανένα
εφαρμόσιμο σχέδιο, ακολούθησε ιδεοληψίες και έχει ως καθοδηγητική γραμμή τον όσο το δυνατόν στενότερο έλεγχο του
κρατικού μηχανισμού».

Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές ο πρώην πρωθυπουργός σημειώνει ότι «Έχασε πολύτιμο χρόνο σε άσκοπες διαπραγματεύσεις, η οικονομική κατάσταση της χώρας χειροτέρευσε κατά πολύ, και επιβαρύνθηκαν ακόμη περισσότερο εκείνοι για τους οποίους δηλώνει ότι μάχεται».

«Ο πρωθυπουργός κρατά αποστάσεις από τις διάφορες απόψεις και ελάχιστες φορές παίρνει θέση. Κανένα θέμα δεν κλείνει, όλα ανακυκλώνονται, έως ότου δεν μπορεί πια να γίνει διαφορετικά», είναι η χαρακτηριστική αναφορά του κ. Σημίτη.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΒΙΒΛΙΟ, ΣΙΜΙΤΗΣ, ΑΝΑΦΟΡΕΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!