Κ.Πουλάκης: Ο Μητσοτάκης στοχοποιεί τους δημάρχους της Αριστεράς – Η Δικαιοσύνη δεν αποτελεί φόβητρο

Για στοχοποίηση των δημάρχων της Αριστεράς κάνει λόγο το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος του Τμήματος Αυτοδιοίκησης, Κώστας Πουλάκης με αφορμή την προκαταρκτική εξέταση σε βάρος πέντε δημάρχων για το θέμα του επανελέγχου των συμβάσεων.

«Η εισαγγελική έρευνα και η Δικαιοσύνη δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση φόβητρο» αναφέρει ο κ. Πουλάκης προσθέτοντας ότι «αντίθετα, μέσω της δικαστικής οδού – στην οποία επέλεξε να παραπέμψει ως οιονεί “εκβιασμό” ο κ. Μητσοτάκης ένα εξόχως πολιτικό θέμα – θα φανεί πέραν πάσης αμφιβολίας ότι όσοι αρνούνται την εφαρμογή του νόμου των απολύσεων (4250/2014) όχι μόνο δεν παρανομούν, όχι μόνο δεν παραβαίνουν τα καθήκοντά τους, αλλά αντίθετα υπερασπίζονται τη νομιμότητα, τυπική και ουσιαστική, εκπληρώνοντας στο ακέραιο την αποστολή που τους ανατέθηκε από τους πολίτες που πρόσφατα τους εξέλεξαν και τον ίδιο το νόμο».

Όπως σχολιάζει σε δήλωσή του το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, «παρά το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να στοχοποιήσει απολύτως επιλεκτικά τους Δημάρχους της Αριστεράς, αφήνοντας στο “απυρόβλητο” τους εκλεκτούς της ΝΔ για την ΚΕΔΕ, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του αντιλαμβάνονται την εισαγγελική έρευνα ως απειλή, είναι γνωστό ότι οι αιρετοί της Αριστεράς δεν απορρίπτουν – αλλά αντίθετα επιδιώκουν – τον έλεγχο και κάθε θεσμοθετημένη διαδικασία, δικαστική ή διοικητική, που συμβάλει ουσιαστικά στη διαφάνεια. Άλλωστε, “καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται”».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟΣ, ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ, ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΥΛΑΚΗΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!