κ-μητσοτάκης-οι-31-οι-προτεραιότητες-τη-1157565
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 09.04.2023 | 11:09

Κ. Μητσοτάκης: Οι 3+1 οι προτεραιότητες της νέας τετραετίας

Τα χαρτιά του για τις εκλογές ανοίγει με αποκλειστική συνέντευξή του στην εφημερίδα “Μακεδονία της Κυριακής” ο πρωθυπουργός, κος Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος εξηγεί γιατί επέλεξε να είναι υποψήφιος στη Θεσσαλονίκη και παίρνει θέση σε μία σειρά θέματα που απασχολούν την πόλη αλλά και την επικαιρότητα.

Σε σχέση με τα διλήμματα των εκλογών, απάντησε πως αυτά είναι: “Θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω;”.

“Ισχυρή ΝΔ” στην πρώτη κάλπη θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει την επόμενη κρίσιμη μέρα”, τόνισε ο κος Μητσοτάκης.

Αναφορικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο πρωθυπουργός τόνισε πως “όσοι μιλούν για συνεργασία, μάλλον εννοούν ακυβερνησία ή και παραλυσία”.

Σε σχέση με τις προτεραιότητες νέας τετραετίας, ο πρωθυπουργός δήλωσε πως “είναι 3+1. Πρώτον, καλύτεροι μισθοί για όλους. Δεύτερον, αξιοπρεπής δημόσια Υγεία. Τρίτον, ένα σύγχρονο, παραγωγικό και λειτουργικό Κράτος. Και τέλος μία οριζόντια πολιτική για τους νέους”.

“Εμείς και μόνο εμείς μπορούμε να τα βάλουμε με αυτό που αποκαλούμε ‘βαθύ κράτος’. Μένουν να γίνουν και θα γίνουν πολλά”, τόνισε.

Η ακρίβεια “είναι πρόσκαιρη. Ενώ τα μέτρα που παίρνουμε μόνιμα” τόνισε συμπληρώνοντας πως θα αποδίδουν, δηλαδή, συνεχώς”.

Αναφορικά με τα έργα στη Θεσσαλονίκη, τονισε πως “από το 2019 έγιναν πολλά. Πρόκειται για το πιο φιλόδοξο αναπτυξιακό σχέδιο που είχε ποτέ η Θεσσαλονίκη μας, με κύριο στόχο το 2030 να διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης”.

Σε σχέση με τη Δυτική Θεσσαλονίκη, ανέφερε πως “η Θεσσαλονίκη πρέπει να γίνει μία, από ‘τρεις’, τη δυτική, την κεντρική και την Ανατολική, που είναι σήμερα. Η δυτική Θεσσαλονίκη πρέπει να γίνει πιο συνεκτική, πιο ασφαλής, πιο προσβάσιμη, πιο πράσινη”.

Τέλος, αναφορικά με το ζήτημα του νερού τόνισε πως “δεν ιδιωτικοποιείται, τελεία και παύλα”.