Κ. Μητσοτάκης: Μιλά στη Βουλή για την Τουρκική προκλητικότητα

Στη Βουλή μιλά αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την τουρκική προκλητικότητα και τη συνάντησή του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ομιλία στο κοινοβούλιο πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την οποία αναφέρθηκε στο λεγόμενο μνημόνιο που υπέγραψε η Τουρκία με τη Λιβύη και στα θέματα που έθεσε στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο.

«Στην επικαιρότητα σε σχέση με τη γειτονική μας χώρα αναφέρθηκα στη συνάντησή μου με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αναφέρθηκα στην επιθετική στάση της Τουρκίας, η οποία μετά την παραβίαση της κυπριακής ΑΟΖ απλώνεται και σε άλλα σημεία της Μεσογείου» είπε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε αναλυτικά για τα θέματα που έθεσε στη συνάντηση:

«Το πρώτο είναι ένα παράνομο έγγραφο το οποίο εξέδωσε η Τουρκία, το μνημόνιο με τη Λιβύη. Το δεύτερο είναι το μεταναστευτικό. Η Τουρκία δεν τηρεί τις υποχρεώσεις απέναντι στην ΕΕ».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις κινήσεις της ελληνικής πλευράς:

«Απέναντι σε αυτά η Ελλάδα έχει και πολιτική και σχέδιο. Οι κινήσεις μας εξελίσσονται και αποδίδουν. Τα κείμενα της Τουρκίας δεν πρόκειται να κυρωθούν. Οδήγησαν την Τουρκία σε μία πρωτοφανή διπλωματική απομόνωση. ΗΠΑ, Αίγυπτος, Ισραήλ και Ρωσία καταδίκασαν τη στάση μέσα σε δύο 24ωρα.

Μπορεί στην τουρκική Βουλή να επικύρωσαν ένα χαρτί το οποίο δεν σημαίνει τίποτα. Δεν υπάρχει αντισυμβαλλόμενο μέρος στη Λιβύη για να το επικυρώσει. Ο πρέσβης της Λιβύης επιστρέφει στη χώρα του και ο πρόεδρος της λιβυκής Βουλής επισκέπτεται τη χώρα μας. Η επίσκεψη είναι πολύ σημαντική, καθώς καταδεικνύει το γεγονός ότι στη Λιβύη δεν υπάρχει αρραγές μέτωπο».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!