Κ. Μητσοτάκης: Φθηνά τα επικοινωνιακά τερτίπια του Μεγάρου Μαξίμου

Με αφορμή το ενημερωτικό σημείωμα του Μεγάρου Μαξίμου για την αναφορά στη Βουλή του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου, βουλευτή Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο νομοσχέδιο περί εκδημοκρατισμού της Δημόσιας Διοίκησης, το Γραφείο Τύπου έκανε το εξής σχόλιο:

«Επειδή το επικοινωνιακό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου έχει ασθενή μνήμη θα θέλαμε να του υπενθυμίσουμε τι ακριβώς έχει συμφωνήσει η ίδια η Κυβέρνηση με τους θεσμούς, στις 20 Φεβρουαρίου:

  1. “Οι αρχές δεσμεύονται στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων που έπρεπε να είχαν εφαρμοστεί εδώ και πολύ καιρό για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του δημοσίου τομέα”.

Αποτελούν μεταρρύθμιση και βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα του Δημοσίου Τομέα η επαναφορά στα Πειθαρχικά Συμβούλια συνδικαλιστών; Αποτελεί μεταρρύθμιση και βελτιώνει την αποτελεσματικότητα του Δημοσίου Τομέα η κατάργηση του ελέγχου των παράνομων μονιμοποιήσεων δημοσίων υπαλλήλων μέσω της μετατροπής συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου; Αποτελεί μεταρρύθμιση και βελτιώνει την αποτελεσματικότητα του Δημοσίου Τομέα η κατάργηση του θεσμού της αυτοδίκαιης αργίας; Αποτελεί μεταρρύθμιση και βελτιώνει την αποτελεσματικότητα του Δημοσίου Τομέα η κατάργηση του αξιοκρατικού συστήματος επιλογής προϊσταμένων;

  1. “Οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να απόσχουν από την ακύρωση μέτρων και από μονομερείς αλλαγές των πολιτικών και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα επηρέαζαν αρνητικά τους δημοσιονομικούς στόχους, την ανάκαμψη της οικονομίας ή τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, όπως αυτά αξιολογούνται από τους θεσμούς”.

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους η επαναφορά των 3.600 δημοσίων υπαλλήλων που απολύθηκαν θα κοστίσουν 72.000.000 ευρώ ετησίως. Υπάρχει δηλαδή δημοσιονομική επιβάρυνση. Εκτός και αν η Κυβέρνηση, η οποία ετοιμάζεται με νόμο να επιβάλλει την υποχρεωτική κατάθεση των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων του Δημοσίου στην Τράπεζα της Ελλάδος για να πληρώνει μισθούς και συντάξεις, θεωρεί το συγκεκριμένο ποσό ασήμαντο.

  1. “Οι ελληνικές αρχές επαναλαμβάνουν την αδιαμφισβήτητη δέσμευσή τους να τιμήσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους προς όλους τους πιστωτές τους πλήρως και εγκαίρως”.

Σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σε μια ακόμα οβιδιακή του μεταμόρφωση έκανε νέα δήλωση στην οποία ξεκαθάρισε ότι “η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει τις επόμενες δόσεις προς το ΔΝΤ σε περίπτωση που οι δανειστές μείνουν αμετακίνητοι στη στάση  που κρατούν σήμερα”.

Το πρόβλημα της Κυβέρνησης είναι ότι δεν μπορεί να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που η ίδια έχει αναλάβει και υπογράψει από τις 20 Φεβρουαρίου.

Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Όλα τα άλλα είναι φθηνά επικοινωνιακά τερτίπια του Μεγάρου Μαξίμου και του ίδιου του πρωθυπουργού, ο οποίος συνεχίζει να κρύβεται και να παραπλανά συνειδητά τους Έλληνες πολίτες».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΜΑΞΙΜΟΥ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!