Κ. Μακεδονία – ΣΥΡΙΖΑ: Επιφυλάξεις για μεταφορά αρχαίων μετρό Θεσ/νίκης

Τις επιφυλάξεις τους «για τη βιασύνη του ΚΑΣ να λάβει αποφάσεις για τη μεταφορά των αρχαιοτήτων από την αρχική τους θέση», από το μετρό Θεσσαλονίκης, διατύπωσαν σήμερα βουλευτές και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ (βουλευτές Α΄Θεσσαλονίκης Τάσος Κουράκης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και Γιάννης Αμανατίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Θεοδωρόπουλος του συνδυασμού «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα», καθώς και τα μέλη της γραμματείας τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Τζώγα και Χρύσα Τζελέπη), που συναντήθηκαν με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα. Παράλληλα, αναφέρθηκαν και στο ζήτημα των επικείμενων 450 απολύσεων εργαζομένων στο μετρό Θεσσαλονίκης,

Τα αρχαιολογικά ευρήματα στη Βενιζέλου είναι «η πρώτη ευκαιρία της Θεσσαλονίκης για την ανάδειξη του μνημειακού αποθέματος της πόλης» τόνισαν και ζήτησαν τη στήριξη του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε «να σταματήσει η κακώς εννοούμενη αναπτυξιακή λογική, που απαιτεί “εκπτώσεις” και το θάψιμο των αρχαιοτήτων».

Σχετικά με τα αρχαιολογικά ευρήματα στο μετρό της Θεσσαλονίκης, ο Απ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε την ανάγκη να βρεθεί μία «χρυσή τομή για την ανάδειξη του μνημείου», το οποίο χαρακτήρισε «ιστορικά και πολιτισμικά σημαντικό και ανεκτίμητης αξίας για την πόλη». Επίσης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας τόνισε ότι πρέπει πριν ληφθεί η όποια απόφαση να εξεταστούν όλες οι παράμετροι για την εξέλιξη των εργασιών του μετρό, «χωρίς να παγώσει το έργο».

Επίσης, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε τους προβληματισμούς της για την αναστολή λειτουργίας της Μονής Λαζαριστών, λαμβάνοντας από τον περιφερειάρχη τη διαβεβαίωση για την επανενεργοποίησή της. «Δεν πρόκειται να επιτρέψω να χαθούν πολιτισμικές δομές από τη Θεσσαλονίκη. Όλα θα λειτουργήσουν όπως πρέπει, προς όφελος των πολιτών της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας», υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ, ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!