Κ. Καραμανλής: «Ο διαγωνισμός του κ. Τσίπρα για τα λεωφορεία είχε πρόβλημα»

  • Απο Aftodioikisi News
  • 28 Απριλίου 2021 - 13:18
  • Comments Off

Κ. Καραμανλής: «Ο διαγωνισμός του κ. Τσίπρα για τα λεωφορεία είχε πρόβλημα»

«Δεν ακύρωσε καμία κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το διαγωνισμό του κ. Τσίπρα. Ο διαγωνισμός του κ. Τσίπρα είχε πρόβλημα για αυτό κατέπεσε στην Αρχή Προδικαστικών Προσφυγών. Έχουμε καταθέσει όλα τα πρακτικά στη Βουλή».

Αυτό δήλωσε στην εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη  ο υπουργός Μεταφορών Κ.Καραμανλής.

«Δυστυχώς βλέπουμε για άλλη μία φορά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να δει την πανδημία ως κρίση που απαιτεί εθνική προσπάθεια, προσπαθεί να δημιουργήσει, τη βλέπει ως ευκαιρία για μικροκομματική εκμετάλλευση», τόνισε.

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στις ενέργειες που γίνονται για την ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

«Σήμερα έχουμε 3.000 περισσότερα δρομολόγια λεωφορείων την ημέρα. Είχαμε παραλάβει 850 λεωφορεία στο δρόμο και τρόλεϊ. Σήμερα έχουμε πάνω από 1.250. Δηλαδή έχουμε μία αύξηση στην Αθήνα του 50%. Στη Θεσσαλονίκη σχεδόν διπλασιάσαμε τον αριθμό των λεωφορείων», τόνισε.

Υπογράμμισε επίσης ότι αυτή την περίοδο «τρέχει»  το πρώτο μέρος του διαγωνισμού για την προμήθεια 800 καινούριων λεωφορείων, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. «Υπολογίζουμε ότι θα έχουμε τα καινούρια λεωφορεία μέσα στους επόμενους 18 μήνες», εκτίμησε.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε αρκετά προβλήματα αλλά η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη από αυτή που ήταν πριν έξι με οκτώ μήνες», σημείωσε  και ανέφερε ότι παρατηρούνται προβλήματα σε 16 συγκεκριμένα δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ, τα οποία ενισχύονται.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ, ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ, ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]