Ίσες αποστάσεις από Καμμένο-Κοτζιά ο Βούτσης για τα μυστικά κονδύλια

Την τακτική των ίσων αποστάσεων επέλεξε ο Πρόεδρος της Βουλής για το ζήτημα τον μυστικών κονδυλίων, που φέρεται να αποτέλεσε την αιτία της σφοδρής μονομαχίας Νίκου Κοτζιά και Πάνου Καμμένου.

Ενημερώνοντας σχετικά τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο Νίκος Βούτσης κάλυψε και «άδειασε» ταυτοχρόνως και τους δύο.

Εκθέτοντας τον κ. Κοτζιά για όσα φέρεται να είπε στο Υπουργικό Συμβούλιο για τον Υπουργό Άμυνας και καλύπτοντας τον δεύτερο, ο Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι δεν υπάρχουν σε γνώση του απόρρητες δαπάνες σε άλλο υπουργείο πλην του Υπουργείου Εξωτερικών, σημειώνοντας ότι «ίσως στο Υπουργείο Άμυνας να γίνονται κάποιες απόρρητες συζητήσεις για εξοπλιστικά προγράμματα αλλά δεν αφορούν απόρρητες δαπάνες».

Καλύπτοντάς, ωστόσο, τον κ. Κοτζιά και «αδειάζοντας» αντιστοίχως τον κ. Καμμένο, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία απολύτως εκτίμηση περί κακοδιαχείρισης των απορρήτων δαπανών του ΥΠΕΞ, τονίζοντας ότι αυτές ελέγχθηκαν βάσει νόμου από τη Βουλή ήδη έξι φορές από το 2017 οπότε και ψηφίστηκε ο νόμος. Ενώ, πρόσθεσε ότι βάσει της διαδικασίας που ακολουθείται από τη Βουλή όλοι οι αρχηγοί κομμάτων λογικά έχουν γνώση γι’ αυτά από τους αντιπροέδρους της Βουλής που ανήκουν στα κόμματά τους.

Ο κ. Βούτσης απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης εξαιτίας της παραίτησης του Νίκου Κοτζιά, σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει ούτε ίχνος αποσταθεροποίησης. Η κυβέρνηση αυτή έχει όλα τα εκ του Συντάγματος προβλεπόμενα για να ολοκληρώσει το έργο της και να έχουν ήδη ψηφιστεί όλες οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ισχύει στο ακέραιο».

Ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος και για τη Συμφωνία των Πρεσπών, επαναλαμβάνοντας την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την κύρωσή της από την ελληνική Βουλή εφόσον η πΓΔΜ εξαντλήσει τον οδικό χάρτη που οφείλει.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ, ΚΟΝΔΥΛΙΑ, ΒΟΥΤΣΗ, ΚΑΜΜΕΝΟ, ΚΟΤΖΙΑ, ΙΣΕΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!