Υπέρ της ηλεκτρονικής ψηφοφορία το ΠΑΣΟΚ

Υπέρ της χρήσης και της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας τάσσεται το ΠΑΣΟΚ, για την εκλογή νέου αρχηγού στον υπό ίδρυση νέο φορέα της κεντροαριστεράς, υπό την αυστηρή προϋπόθεση της αυτοπρόσωπης παρουσίας σε προγενέστερο χρόνο και παραλαβής του απαραίτητου μυστικού κωδικού.

Στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ επισημαίνεται ότι την ευθύνη υλοποίησης του συστήματος ηλεκτρονικής ψηφοφορίας πρέπει να αναλάβει μία εκ των εταιριών κινητής τηλεφωνίας, βάσει των τεχνικών προδιαγραφών που θα αποφασίσει η επιτροπή Αλιβιζάτου για την οποία εκφράζεται η απόλυτη εμπιστοσύνη ότι θα βρει τις βέλτιστες λύσεις.

Εν τω μεταξύ, ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς Γιάννης κατέθεσε στον επικεφαλής της Ανεξάρτητης Επιτροπής Δεοντολογίας Νίκο Αλιβιζάτο τρεις προτάσεις: Τη διενέργεια ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, είτε με φυσική παρουσία, είτε εξ αποστάσεως μέσω διαδικτύου, τη διενέργεια debates με κοινές εμφανίσεις των υποψηφίων, κατά το δυνατόν και στις 13 Περιφέρειες της χώρας, και την οργάνωση 2 ανοιχτών θεματικών συζητήσεων για κορυφαία θέματα της χώρας.

Στις διεργασίες σύστασης του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς δεν θα συμμετάσχει σύμφωνα με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Ευθύνη, η οποία υποστηρίζεται από τον Αλέκο Παπαδόπουλο.

Επικαλείται την έλλειψη μιας «κινούσας ιδέας» που προκαλεί πεποιθήσεις στον δημοκρατικό κόσμο της χώρας και ταυτόχρονα διεγείρει το συναίσθημα του λαού, προσωπικές φιλοδοξίες, ότι «ήδη διαφαίνεται αυτή η περιπέτεια συνένωσης διαφορετικών προσώπων και αντιλήψεων, χωρίς πολιτική πρόταση για τη χώρα».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΑΣΟΚ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!