ηλιόπουλος-μεγάλη-νίκη-για-τους-εργαζ-865106
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 24.09.2021 | 15:45

Ηλιόπουλος: Μεγάλη νίκη για τους εργαζόμενους και την κοινωνία η δικαίωση των διανομέων

«Ο νόμος Χατζηδάκη έχει ξεκινήσει ήδη να ξηλώνεται», τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σε on camera δήλωσή του στην εφημερίδα «Αυγή», στη διάρκεια της σημερινής κινητοποίησης των εργαζομένων διανομέων της e-food.

«Είναι μια τεράστια νίκη για τους εργαζόμενους και για την κοινωνία που στήριξε το δίκαιο αγώνα τους», υπογραμμίζει ο Νάσος Ηλιόπουλος, με αφορμή την ανακοίνωση της e-food ότι θα μετατρέψει όλες τις συμβάσεις των εργαζομένων διανομέων σε συμβάσεις αορίστου χρόνου. «Αυτό το οποίο είναι κρίσιμο για το επόμενο διάστημα είναι να κατοχυρωθεί νομοθετικά ότι οι εργαζόμενοι διανομείς εντάσσονται στη μισθωτή εργασία, με όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτήν»προσθέτει.

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να ξηλωθεί ολοκληρωτικά ο νόμος Χατζηδάκη και να αποτελεί παρελθόν», καταλήγει ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση

«Στην πραγματικότητα ο νόμος Χατζηδάκη έχει ξεκινήσει ήδη να ξηλώνεται. Είναι μια τεράστια νίκη για τους εργαζόμενους και για την κοινωνία που στήριξε το δίκαιο αγώνα τους. Αυτό το οποίο είναι κρίσιμο για το επόμενο διάστημα είναι να κατοχυρωθεί νομοθετικά ότι οι εργαζόμενοι διανομείς εντάσσονται στη μισθωτή εργασία, ότι δεν μιλάμε για ελεύθερους επαγγελματίες. Άρα ότι θα έχουν όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από τη μισθωτή εργασία, ασφάλιση, ωράριο, κάλυψη για τα εργατικά ατυχήματα.

Είναι μια μεγάλη νίκη για την ελληνική κοινωνία, η δεύτερη μεγάλη νίκη μετά την ακύρωση της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να ξηλωθεί ολοκληρωτικά ο νόμος Χατζηδάκη και να αποτελεί παρελθόν».