Ηλιόπουλος: «Μαζικά λουκέτα φέρνει ο νέος πτωχευτικός –Xρεοκοπία και χωρίς lockdown»

«Η ΝΔ προσπάθησε να φέρει το νέο πτωχευτικό σε καθεστώς σιωπής με τον κ. Μητσοτάκη να απουσιάζει από τη Βουλή», τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής» και το δημοσιογράφο Ιάσονα Μπάντιο.

Εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά του Χρήστου Σταϊκούρα, ο Ν. Ηλιόπουλος επισημαίνει ότι με το νέο πτωχευτικό «καταργείται κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας. Για πρώτη φορά θα χρεοκοπούν και τα φυσικά πρόσωπα και θα ρευστοποιείται το σύνολο της περιουσίας τους. Ταυτόχρονα το ακατάσχετο μειώνεται από τα 1200 στα 610 ευρώ. Ακόμα και όσοι χαρακτηρίζονται ‘ευάλωτοι’ θα χάνουν το σπίτι τους και για τα επόμενα 12 χρόνια θα μπορούν απλά να διαμένουν σε αυτό ως ενοικιαστές».

«Η ΝΔ έχει φέρει προς ψήφιση μία πρόταση που ούτε το ΔΝΤ δεν είχε τολμήσει να φέρει», προσθέτει και σημειώνει ότι ο νόμος αυτός «θα οδηγήσει, σύμφωνα με τους κοινωνικούς φορείς, σε μαζικά λουκέτα».

Αναφερθείς στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ο Νάσος Ηλιόπουλος υπογραμμίζει ότι «η κυβέρνηση σπατάλησε τον χρόνο που κέρδισε η κοινωνία. Επέλεξε να μην ενισχύσει το σύστημα υγείας το οποίο εν μέσω πανδημίας λειτουργεί με 5.000 λιγότερους εργαζόμενους σε σχέση με πέρσι». Κατηγορεί, ακόμα, τη ΝΔ ότι παίζει με την ασφάλεια και τη ζωή των πολιτών γιατί αντί να προχωρήσει «σε άμεσα μέτρα όπως η επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ και δωρεάν τεστ», έδωσε «τη δυνατότητα στους ιδιώτες να αυξήσουν κατά 40% τις μονάδες ΜΕΘ χρησιμοποιώντας το ίδιο προσωπικό».

Επισημαίνει, έτσι, πως το γεγονός ότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας «βρίσκει την κοινωνία μας ανοχύρωτη αποτελεί αποκλειστική κυβερνητική ευθύνη».

Όσον αφορά την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας, ο Νάσος Ηλιόπουλος τονίζει ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία «με άμεσες δαπάνες 11,8 δις για την στήριξη εργαζομένων, ανέργων, πληττόμενων επιχειρήσεων και όσων έχουν πραγματική ανάγκη μπορεί να αποτελέσει μια πρώτη σημαντική ανάσα για την κοινωνία».

Παράλληλα, διαψεύδει τον ισχυρισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «έχουν δαπανηθεί 24 δις ως έκτακτα οικονομικά μέτρα» καθώς «τα στοιχεία από το ΓΛΚ αναφέρονται σε μόλις 4,6 δις», ενώ προσθέτει ότι «μέτρα όπως η αναστολή των συμβάσεων εργασίας που μειώνουν το εισόδημα εν μέσω ύφεσης αποτελούν μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης».

«Με αυτά τα δεδομένα και χωρίς καραντίνα οδηγούμαστε σε μια νέα κοινωνική χρεοκοπία», καταλήγει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΝΔ, ΠΤΩΧΕΥΣΗ, ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!