ηλιόπουλος-αρνητής-της-επιστήμης-ο-μη-960692
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 02.12.2021 | 09:48

Ηλιόπουλος: Αρνητής της επιστήμης ο Μητσοτάκης

«Με τον πιο επίσημο τρόπο, από το βήμα της βουλής ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε ως αρνητής της πραγματικότητας και της επιστήμης», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος, εξηγώντας πως «με μια του μόνο φράση -ότι δεν έχουμε στοιχεία που να δείχνουν ότι το ποσοστό θνησιμότητας εκτός ΜΕΘ είναι μεγαλύτερο από εκείνο εντός ΜΕΘ– ο πρωθυπουργός κατήργησε την εντατικολογία και μας είπε ότι οι μονάδες εντατικής είναι άχρηστες».

Ειδικότερα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του “Κρήτη TV” το βράδυ της Τετάρτης, ο Ν. Ηλιόπουλος υπογράμμισε πως «μέσα στον Νοέμβρη θρηνήσαμε 2.217 συμπολίτες μας και η κυβέρνηση αρνείται να απαντήσει πόσες από αυτές τις απώλειες έγιναν εκτός ΜΕΘ, ενώ αυτή τη στιγμή πάνω από 150 άνθρωποι βρίσκονται πρόχειρα διασωληνωμένοι».

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει συνθηκολογήσει με την πανδημία με αποτέλεσμα την τραγωδία σε ανθρώπινες απώλειες και ένα καταστροφικό lockdown που έρχεται πιο κοντά. Τίποτα από όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στα μέτρα δεν αφορούν το τώρα. Ακόμη και αν με έναν μαγικό τρόπο αύριο όλοι εμβολιάζονταν θα συνεχίζαμε να έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο δίμηνο μέχρι να χτίσουμε ένα συλλογικό τείχος ανοσίας», συνέχισε ο Ν. Ηλιόπουλος.

Για το μέτρο της υποχρεωτικότητας δήλωσε πως «αποτελεί παραδοχή αποτυχίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη», ενώ αντιπαρέβαλε πως «χρειάζονται άμεσα μέτρα όπως επίταξη ιδιωτικών κλινικών, ώστε να μην υπάρχει ούτε ένας ασθενής εκτός ΜΕΘ, όπως η επαναφορά της τηλεργασίας για την αποσυμφόρηση των μαζικών χώρων εργασίας και των μέσων μεταφοράς, και η ακύρωση των συγχωνεύσεων των σχολείων». «Δεν γίνεται να συγχωνεύονται 1.000 τάξεις πανελλαδικά. Είναι βαθιά υποκριτικό η ΝΔ να ακυρώνει το συνέδριό της, αλλά να θεωρεί ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να δημιουργούνται τάξεις με 28 και 29 παιδιά», επισήμανε.

«Με την τακτική που ακολουθεί ο Κ. Μητσοτάκης θα πετύχει τα αντίθετα αποτελέσματα, δηλαδή θα ‘μπετονάρει’ αυτούς που δεν θέλουν να εμβολιαστούν. Όπως στην αρχή της πανδημίας τα έβαζε με τους νέους, τώρα λέει ότι φταίνε οι ηλικιωμένοι για την αποτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος», σημείωσε.

«Ο πρωθυπουργός ξεκάθαρα κατανοεί ότι βρισκόμαστε μπροστά στο χειρότερο σενάριο της πανδημίας, ότι τα χειρότερα έρχονται, γιατί σαφώς μιλάει με λοιμωξιολόγους, όπως κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλλά από τον Φλεβάρη τρεις φορές έχει κηρύξει το τέλος της πανδημίας και περπατάει μόνος του το… τελευταίο μίλι», ανέφερε ο Ν. Ηλιόπουλος, αντιπαραβάλλοντας «το καλό παράδειγμα της Πορτογαλίας, όπου ενισχύθηκε η πρωτοβάθμιας φροντίδα υγείας και προχώρησε ο εμβολιασμός πόρτα πόρτα». «Με τη συνεργασία της κεντρικής διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης πέτυχε η εμβολιαστική καμπάνια στην Πορτογαλία, και αυτό μπορεί να γίνει και εδώ», σημείωσε.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ ποτέ δεν πίστεψε στο δημόσιο σύστημα υγείας και αυτό πληρώνουμε τώρα συνολικά ως κοινωνία. Δεν ενισχύει το ΕΣΥ, δεν προσλαμβάνει γιατρούς, δεν προχωρά με τις κινητές μονάδες εμβολιασμών. Με την τιμωρητική της μεθοδολογία θα έχουμε τα αντίθετα αποτελέσματα και πάλι. Είναι χαρακτηριστικό ότι εν μέσω πανδημίας το ΕΣΥ έχει δυόμισι χιλιάδες λιγότερους μόνιμους εργαζόμενους σε σχέση με το 2019, ενώ με βάση στοιχεία των ΟΕΝΓΕ και ΕΙΝΑΠ σχεδόν 800 γιατροί κρίσιμων ειδικοτήτων βρίσκονται σε λίστες αναμονής για τον διορισμό τους», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.