Ηφαίστειο η ΝΔ για τον Μητσοτάκη που «θέλει να μας κάνει Ποτάμι» - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
17
Οκτώβριος
Back
Μητσοτάκης: Αυτά είναι τα δύο μεγαλύτερα λάθη που έχω κάνει

Ηφαίστειο η ΝΔ για τον Μητσοτάκη που «θέλει να μας κάνει Ποτάμι»

Ηφαίστειο η ΝΔ για τον Μητσοτάκη που «θέλει να μας κάνει Ποτάμι»

Οι βολές που εξαπέλυσε το Σάββατο ο Αντώνης Σαμαράς κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν η κορυφή του παγόβουνου.

Και ο χρόνος που επέλεξε ο πρώην πρωθυπουργός για να εξαπολύσει τις ρουκέτες του κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν ήταν τυχαίος.

Ο κ. Σαμαράς δεν έκανε τίποτα άλλο παρά να εκφράσει τη συνεχώς διογκούμενη δυσφορία που υπάρχει στους κόλπους της ..παραδοσιακής ΝΔ για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο ανασχηματισμός που έγινε ήταν η αφορμή για τη γκρίνια.

Γιατί γκρίνια υπάρχει μεγάλη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Οι βουλευτές της ΝΔ αισθάνονται, και το εκφράζουν στις κατ ιδίαν συζητήσεις του ότι ο Πρωθυπουργός του έχει γραμμένους στα παλαιότερα των υποδημάτων του.

Τους έχει, όπως λέγεται, μόνο για να ψηφίζουν.

Από εκεί ξεκινάνε όλα.

Και από το γεγονός ότι αξιοποιούνται πρόσωπα που στο παρελθόν είχαν εκφράσει εντελώς διαφορετικές απόψεις από αυτές της ΝΔ σε κρίσιμα ζητήματα όπως αυτά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Το ροκάνισμα του Μητσοτάκη αρχίζει στη βάση του επιχειρήματος του Αντώνη Σαμαρά ότι οι επιλογές του δεν είναι επιλογές διεύρυνσης αλλά ιδεολογικής μετατόπισης της ΝΔ.

«Όταν επιλέγονται άτομα με αντίθετες θέσεις, αυτό δεν λέγεται “διεύρυνση”, λέγεται “μετατόπιση”. Ξέρετε, με το να μετακινηθούμε σε θέσεις “Ποταμιού”, δεν κατακτάμε το πολιτικό κέντρο» ήταν η δηλητηριώδης αιχμή του κ. Σαμαρά αλλά υπήρξε και κάτι άλλο.

Μια προειδοποίηση.

« Το σημαντικότερο όμως είναι το εξης ερώτημα: με τη σύγχρονη Δεξιά – Κεντροδεξιά, τι θα γίνει; Ή στο όνομα της διεύρυνσης θα θεωρείται ότι μπήκε στη γωνία η μεγαλύτερη παράταξη της χώρας;»

Η προειδοποίηση στον Μητσοτάκη είναι ξεκάθαρη.

Η Δεξιά δεν γίνεται να μην εκφραστεί πολιτικά από τη στιγμή που την οδηγείς στο περιθώριο.

Τη σκυτάλη από τον Σαμαρά πήρε ο κ. Τζαβάρας.

«Θα πρέπει στην άποψη της διεύρυνσης να είμαστε πολύ προσεκτικοί.  Θίγεται ένα μεγάλο ζήτημα, ίσως να επανέρχεται -μετά και την παρέμβαση του κ. Σαμαρά σήμερα- ένα ζήτημα πολιτικό, εάν θέλετε και συνταγματικό, που είχε απασχολήσει την πολιτική ζωή επί ημερών Γ. Παπανδρέου. Τότε είχε δημιουργηθεί μεγάλος σάλος, για το εάν οι υπερεξουσίες που έχει ο Πρωθυπουργός φτάνουν μέχρι το σημείο στο να διορίζει υπουργούς… μέχρι και τους κηπουρούς του. Αυτό είναι ένα ζήτημα…»

Από τα παραπάνω είναι σαφές το θέμα που υπάρχει στη ΝΔ με τον Κ Μητσοτάκη

Θέμα που θα έχει συνέχεια

΅

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!