η-σία-αναγνωστοπούλου-για-τα-3-χρόνια-απ-539078
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 21.09.2021 | 17:43

Η Σία Αναγνωστοπούλου για τα 3 χρόνια από τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

“Σήμερα συμπληρώνονται τρία χρόνια από την αποτρόπαιη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου, ενός καλλιτέχνη και ακτιβιστή των δικαιωμάτων και της αλληλεγγύης. Του Ζακ Κωστόπουλου, της Zackie Oh, που δολοφονήθηκε μέρα μεσημέρι, στη μέση του δρόμου, μπροστά σε αδιάφορους ως επί το πλείστον περαστικούς, που λυντσαρίστηκε με αδιανόητη μανία από «καθωσπρέπει νοικοκυραίους» και «όργανα της τάξεως».”,  τονίζει η τομεάρχης Πολιτισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου.

Ειδικότερα: “Ο Ζακ, η Zackie, έπεσε θύμα, στην καρδιά της πόλης, του καθημερινού φασισμού, της ομοφοβίας, του μίσους για τον διαφορετικό. Πέντε χρόνια και λίγες μέρες από τη δολοφονία ενός ακόμη θύματος της φασιστικής αγριότητας, του Παύλου Φύσσα. Πριν από ένα χρόνο ο Παύλος Φύσσας δικαιώθηκε με την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης. Κι όμως μέχρι σήμερα αυτό το δεύτερο έγκλημα, η δολοφονία του/της Ζακ/Zackie, μένει ατιμώρητο. Οι δολοφόνοι του δεν βρέθηκαν ούτε μια μέρα φυλακή, ενώ το θύμα δολοφονήθηκε ξανά και ξανά, μέσα από τη διαπόμπευσή του, μέσα από την αντιμετώπισή του ως ένα σώμα δίχως σημασία, ως μια ζωή που η κοινωνία μας δεν την έκρινε αξιοβίωτη.

Όμως ο Ζακ, η Zackie, γέννησε ένα κίνημα ολόκληρο, κινητοποίησε πλήθος ανθρώπων, όσων τον γνώρισαν και άλλων που έμαθαν γι’ αυτόν μετά το θάνατό του. Ένα κύμα που όλα αυτά τα τρία χρόνια ζητά δικαίωση, απαιτεί να αποδοθεί δικαιοσύνη. Ένα πλήθος που πενθεί και διεκδικεί, που κάθε χρόνο τέτοια μέρα περπατά στην πόλη, στολισμένο με glitter και δάκρυα, διακηρύσσοντας την αγάπη και την οργή του, το πένθος και την αποφασιστικότητά του. Μέχρι να νικηθεί το κακό, η φρίκη, το μίσος. Ξέροντας πως αυτή η νίκη δεν θα είναι μία και οριστική, αλλά θα κερδίζεται καθημερινά πόντο πόντο μέσα στην κοινωνία μας.

Ο τομέας Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει στη σημερινή πορεία για τον Ζακ Κωστόπουλο, τη Zackie Oh, και στον καθημερινό αγώνα των ανθρώπων του για δικαιοσύνη.”