η-πολιτική-της-κυβέρνησης-μητσοτάκη-995333
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 04.05.2022 | 12:28

«Η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει φέρει την Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης στην ακρίβεια»

«Η χώρα μας βρίσκεται στην κορυφή της Ευρώπης ως προς την ακρίβεια, το κόστος ζωής και τις υποχρεώσεις που συσσωρεύουν πολίτες και νοικοκυριά και στον πάτο όσο αφορά σε ζητήματα ελευθερίας του Τύπου και δικαιωμάτων των πολιτών» δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στον ρ/στ «Στο Κόκκινο 105.5.

«Τα πρόσφατα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat μας δείχνουν ότι βρισκόμαστε πολύ πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στον πληθωρισμό» συνέχισε ο ίδιος, «ενώ το 2ο εξάμηνο του 2021, πολύ πριν τον πόλεμο, είχαμε την μεγαλύτερη αύξηση λιανικής τιμής ηλεκτρικού ρεύματος και οι ελληνικές επιχειρήσεις έφτασαν να έχουν την υψηλότερη απόλυτη τιμή ρεύματος πανευρωπαϊκά».

«Εδώ και έναν χρόνο δεν έχουμε σταματήσει να παρεμβαίνουμε κοινοβουλευτικά για την ακρίβεια. Μόλις χθες ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση για το ζήτημα της ΔΕΗ ενώ σήμερα σύσσωμη η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε τροπολογία για την ρήτρα αναπροσαρμογής και την προστασία των πολιτών από διακοπές παροχής ρεύματος» επισήμανε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας: «Όσα δεν κάνει η κυβέρνηση εδώ και καιρό, τα κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση».

«Οι εξελίξεις στην Γαλλία δείχνουν τον δρόμο της συνεργασίας που πρέπει να ακολουθήσει η αριστερά απέναντι στο σκοτεινό δίπολο του νεοφιλελευθερισμού και της ακροδεξιάς» δήλωσε ο κ. Χαρίτσης, τονίζοντας την ανάγκη «για δημοκρατική διέξοδο από την κρίση, ώστε μια προοδευτική κυβέρνηση να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα κοινωνικής σωτηρίας και να σταματήσει το κύμα της ακρίβειας».

«Δεν λέμε στους πολίτες ότι την επόμενη μέρα όλα θα λυθούν εύκολα, αλλά ότι με πολιτική βούληση και σχέδιο μπορεί να υπάρξει ουσιαστική βελτίωση στην ζωή της κοινωνικής πλειοψηφίας» κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης.