Ι. Μιχελογιαννάκης: «Η Εκκλησία δεν χρωστάει στο Κράτος»

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Μιχελογιαννάκης πραγματοποίησε συνάντηση με τους ιερείς της Iεράς Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, π. Πνευματικάκη Εμμανουήλ, π. Χριστοδουλάκη Γεώργιο, π. Κοντάκη Ιωάννη, π. Γεωργιανάκη Στυλιανό, π. Λουλάκη Αντώνιο, π. Ραπτάκη Εμμανουήλ, π. Πριντάκη Πολυχρόνιο και π. Δουλγεράκη Νικόλαο.

Κατά τη συνάντηση συζήτησαν για την συνταγματική αναθεώρηση και συγκεκριμένα για το Άρθρο 3 και τις τρέχοντες εξελίξεις σε ότι αφορά το νέο πλαίσιο σχέσεων που διαμορφώνεται μεταξύ Εκκλησίας-Κράτους.

Ο κ. Μιχελογιαννάκης δήλωσε κατά την συνάντηση, ότι το Άρθρο 3 δεν χρειάζεται αναθεώρηση, διότι καλύπτει πλήρως την θρησκευτική ελευθερία και ανεξιθρησκία στην Ελλάδα, σεβόμενο κάθε θρήσκευμα, και ότι θεωρεί ότι λανθασμένα η κυβέρνηση δεν συμπεριέλαβε στον διάλογο την Εκκλησία της Κρήτης και το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Επίσης, επεσήμανε ότι σε καμία περίπτωση οι κληρικοί δεν πρέπει να απομακρυνθούν από την ενιαία αρχή πληρωμών, ώστε να κατοχυρώνεται σε αυτούς η ομαλή μισθοδοσία, η σύνταξη, η υγειονομική περίθαλψη, το εφάπαξ και το επίδομα γάμου.

Χαρακτηριστικά, δήλωσε ότι οι κληρικοί «δεν είναι ελαιόλαδο ώστε να επιδοτούνται» και ότι διαφωνεί με απόψεις συντρόφων του ότι το κράτος ξεπλήρωσε τις υποχρεώσεις του απέναντι στην Εκκλησία και ότι το νέο καθεστώς επιδότησης που προωθείται θα δίδεται από το κράτος ωσότου να εξοφληθούν οι υποχρεώσεις του Κράτους προς την Εκκλησία.

Παράλληλα, αναφέρθηκε εκ νέου στην τεράστια προσφορά της Εκκλησίας στην κοινωνία, δίδοντας ως παράδειγμα την ανέγερση σχεδόν όλων των νοσοκομείων της Αθήνας.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΚΡΑΤΟΣ, ΜΙΧΕΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ, ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!