η-φτωχοποίηση-των-πολιτών-δεν-αντιμε-872937
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 23.01.2023 | 17:44

«Η φτωχοποίηση των πολιτών δεν αντιμετωπίζεται με ανεπαρκή κουπόνια»

«Η φτωχοποίηση των πολιτών δεν αντιμετωπίζεται με κάποια ανεπαρκή κουπόνια, που υπόσχεται η κυβέρνηση για να διασωθεί πολιτικά», τονίζει σε δήλωσή της, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Πόπη Τσαπανίδου, σημειώνοντας ότι «μετά από ένα χρόνο αισχροκέρδειας, τα νοικοκυριά χάνουν την αγοραστική τους δύναμη και ο κατώτατος μισθός εξανεμίζεται».​

«Οι πολίτες όμως και ξέρουν και καταλαβαίνουν», καταλήγει.

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση

«Η φτωχοποίηση των πολιτών δεν αντιμετωπίζεται με κάποια ανεπαρκή κουπόνια, που υπόσχεται η κυβέρνηση για να διασωθεί πολιτικά, με χρήματα μάλιστα τα οποία προέρχονται από τα υπερέσοδα του ΦΠΑ. Πόσο μάλλον όταν μετά από ένα χρόνο αισχροκέρδειας επί των ημερών του κ. Μητσοτάκη, τα νοικοκυριά χάνουν την αγοραστική τους δύναμη και ο κατώτατος μισθός εξανεμίζεται ακόμα και μετά τις αυξήσεις που υπόσχεται.

Όσο για την επενδυτική βαθμίδα, θυμίζουμε στον κ. Μητσοτάκη ότι την είχε υποσχεθεί μετά τις εκλογές του 2019, την ανέβαλε 12 φορές και αντί να παραδεχτεί την προσωπική του αποτυχία την χρεώνει στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι πολίτες όμως και ξέρουν και καταλαβαίνουν».