η-εξεταστική-οι-δημοσκοπήσεις-οι-λίστ-791066
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 12.10.2021 | 14:13

Η εξεταστική, οι δημοσκοπήσεις, οι λίστες Πέτσα και ο αποκλεισμός της aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχει κάτι περισσότερο διαβρωτικό για τη Δημοκρατία από τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης. Με όποιο τρόπο και αν γίνεται από όποια κυβέρνηση και αν επιχειρείται.

Στο πλαίσιο αυτό η πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αξιοσημείωτη καθώς είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται απέναντι σε ένα ενιαίο αντιπολιτευτικό μέτωπο.

Είναι ιδιαιτέρως αξιοσημείωτη η κοινή στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Γιατί έχουμε, έστω σε ένα θέμα που όμως είναι υψηλής σημασίας, ένα αντι-Μητσοτάκη μέτωπο.

Το πολιτικό μήνυμα αυτής της σύμπραξης είναι σαφές. Καθώς ο χρόνος προς την επόμενη εκλογική αναμέτρηση κυλά αντίστροφα ουδείς στην αντιπολίτευση είναι διατεθειμένος να οδηγηθεί σε αυτές σε ένα περιβάλλον απόλυτης επικοινωνιακής κυριαρχίας της κυβέρνησης που θα χτιστεί με συνεχή ροή χρημάτων των πολιτών σε εκλεκτούς του Μεγάρου Μαξίμου.

Η κυβέρνηση επιχείρησε να κάνει ρελάνς επιστρέφοντας στο 2015. Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ κρίθηκε για την πολιτική που κράτησε απέναντι στα μέσα ενημέρωσης. Και μάλλον την πλήρωσε ακριβά.

Τώρα κρίνεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Για τον τρόπο που διαχειρίζεται το δημόσιο χρήμα στο πεδίο των ΜΜΕ. Αν το διανέμει αξιοκρατικά. Αν χρηματοδοτεί υγιείς προσπάθειες ή αν επιχειρεί να δώσει οξυγόνο σε παρασιτικά ΜΜΕ που απλά της προσφέρουν στήριξη.

Ο κοινοβουλευτικός έλεγχος της λίστας Πέτσα μπορεί να αποτελέσει μια αξιοσημείωτη καμπή για τον πολιτικό και δημοσιογραφικό κόσμο.

Διότι από τη στιγμή που θα βγουν όλα στο φως, δεν μπορεί, θα δοθούν απαντήσεις που είτε παρέμεναν στο σκοτάδι είτε παρέπεμπαν σε ακατανόητες δικαιολογίες.

Όπως για παράδειγμα γιατί αποκλείστηκε από τη λίστα Πέτσα η ιστοσελίδα μας.