Η Δούρου απειλεί τη ΝΔ – Πως κινείται η Κουμουνδούρου για να κερδίσει την Ένωση Περιφερειών - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
23
Μάι
Back

Η Δούρου απειλεί τη ΝΔ – Πως κινείται η Κουμουνδούρου για να κερδίσει την Ένωση Περιφερειών

Νέα δεδομένα δημιουργεί η πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ, με τον «αέρα» της επερχόμενης κυβέρνησης που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις, να δημιουργήσει αντινεοδημοκρατικό μέτωπο στις επερχόμενες εκλογές για την Ένωση Περιφερειών (ΕΝΠΕ) αλλά και την ΚΕΔΕ.

Ειδικά στην ΕΝΠΕ όπου υποψήφια θα είναι η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η οποία με τη στάση της στο θέμα της αξιολόγησης και του επανελέγχου των συμβάσεων έχει κάνει άνω κάτω την κυβέρνηση, στην Κουμουνδούρου στοχεύουν ψηλά.

Για το λόγο αυτό επιχειρούν να δημιουργήσουν συμμαχίες αλλά και να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι από την πλευρά της ΝΔ υπάρχουν δύο υποψηφιότητες που δεν φαίνεται να συγκλίνουν: Του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και του περιφερειάρχη Πελοποννήσου ΠέτρουΤατούλη.  Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι πιθανότατα και οι δύο υποψήφιοι θα φτάσουν έως το τέλος, με αποτέλεσμα αυτό να δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για το δικό τους ψηφοδέλτιο. Ανάμεσα, δε, στους δύο «γαλάζιους» υποψηφίους φαίνεται να προτιμούν τον Κώστα Αγοραστό που θεωρούν ότι μπορεί στην καλύτερη περίπτωση να συσπειρώσει μόνον τους έξι περιφερειάρχες  της ΝΔ. Αντίθετα ο Πέτρος Τατούλης που έχει ήδη προσεγγίσει τόσο τους δύο «πράσινους» Δυτικής Ελλάδας και Κρήτης Απόστολο Κατσιφάρα και Σταύρο Αρναουτάκη όσο και τους ανεξάρτητους περιφερειάρχες Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και Θόδωρο Καρυπίδη, μοιάζει πιο δύσκολη. Κι αυτό γιατί αν στηριχθεί, τελικώς, από τη ΝΔ, δημιουργεί αδιαμφισβήτητη πλειοψηφία

Η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ

Για το λόγο αυτό στην Κουμουνδούρου που μετρούν αυτή τη στιγμή δύο περιφέρειες (Αττικής και Ιονίων Νήσων) επιχειρούν να προσεγγίσουν τόσο τους «πράσινους» όσο και τους ανεξάρτητους με προεξάρχοντα τον Θ. Καρυπίδη, καθώς είναι δύσκολο ο Α. Τζιτζικώστας να στηρίξει, τουλάχιστον φανερά, την υποψηφιότητα Δούρου. Με αυτό τον τρόπο επιχειρούν να διαμορφώσουν ένα μπλοκ τουλάχιστον πέντε περιφερειαρχών (Αττικής, Ιονίων Νήσων, Δυτικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας και Κρήτης) και στην περίπτωση, κυρίως, που είναι απέναντί στην Ρένα Δούρου ο Κώστας Αγοραστός, να εκμεταλλευτούν τη δυσαρέσκεια Τζιτζικώστα και Τατούλη με τη ΝΔ και να κερδίσουν την Ένωση Περιφερειών.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!