Η διαθεσιμότητα πυριταποθήκη για την δημόσια εκπαίδευση λέει ο Α. Κακλαμάνης

Η διαθεσιμότητα και το ενδεχόμενο απολύσεων καθηγητών, αποτελεί πυριταποθήκη για το χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης, αναφέρει σε επίκαιρη ερώτηση του προς τους υπουργούς παιδείας και διοικητικής μεταρρύθμισης, ο Απόστολος Κακλαμάνης

Ο κ. Κακλαμάνης σχολιάζει ως «καταστροφική» την προ 8μήνου εφαρμογή της κατάργησης του περίπου 50% των ειδικοτήτων και τμημάτων στην Δευτεροβάθμια Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Παράλληλα, υπενθυμίζει τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι οι σε διαθεσιμότητα εντασσόμενοι εκπαιδευτικοί θα μεταφερθούν σε άλλες δομές του υπ. Παιδείας ή του υπ. Υγείας συγκεκριμένα.

Ωστόσο, η ολοκλήρωση του χρόνου διαθεσιμότητα πλησιάζει και «ήδη στις 22 Μαρτίου επίκεινται οι οριστικές απολύσεις πολλών εκ των εκπαιδευτικών αυτών γιατί, προφανώς, η κυβερνητική δέσμευση δεν έχει ως αυτή την ώρα τηρηθεί», όπως επισημαίνει ο βουλευτής.

Με αυτά τα δεδομένα, ο κ. Κακλαμάνης ζητεί να μάθε «εάν, πώς και πότε με αμέσως λαμβανόμενα νομοθετικά και διοικητικά μέτρα θα αντιμετωπίσουν το σοβαρότατο αυτό πρόβλημα, που τείνει να μεταβάλει σε «πυριτιδαποθήκη» τον χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ, ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΑΙΔΕΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!