Η δελφινομαχία στη ΝΔ και το πρόβλημα του Κυρ. Μητσοτάκη

Η απόφαση του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά να τον αντικαταστήσει στη συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης δημιούργησε την εντύπωση ότι του έδωσε το δαχτυλίδι της διαδοχής. Ο Αδωνις Γεωργιάδης, που προέρχεται από τον ΛΑΟΣ όπως και ο Βορίδης, βγήκε να διαψεύσει αυτές τις εκτιμήσεις με τον χαρακτηρισμό «παραμύθια της Χαλιμάς». Παρόλα αυτά, ο Βορίδης καταγράφεται ως ένα από τα φαβορί για τη διαδοχή του Α. Σαμαρά, όταν ξεκινήσει η σχετική κούρσα. Και επειδή ο υπουργός Υγείας σηματοδοτεί στροφή προς τα δεξιά, είναι προφανές ότι απέναντί του θα βρει έναν αντίπαλο που θα εκφράζει τη στροφή προς το κέντρο.

Τέτοιο προφίλ αλλά και πολιτικές φιλοδοξίες έχουν ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Δένδιας ρωτήθηκε στο Action24 αν ο ίδιος έχει αρχηγικές φιλοδοξίες όταν έρθει η ώρα της διαδοχής και απάντησε ότι «η Νέα Δημοκρατία έχει αρχηγό». Στις αιτιάσεις που προέκυψαν μετά την επιλογή Βορίδη και για το προς τα που πρέπει να στραφεί το κυβερνών κόμμα είπε ότι «η Νέα Δημοκρατία πρέπει να διατηρήσει την επαφή με το κέντρο. Να παραμείνουμε η κεντροδεξιά».

Για την ανάγκη διεκδίκησης του κέντρου έχει μιλήσει και ο Κυρ. Μητσοτάκης, του οποίου τους αρχηγικούς σχεδιασμούς, αν υπάρχουν, δυσχεραίνει η αδελφή του Ντόρα Μπακογιάννη, που είναι εξαιρετικά δραστήρια πολιτικά και με εμφανή διάθεση να πρωταγωνιστήσει.Πόσοι να πρωταγωνιστήσουν από την ίδια οικογένεια, αν συμπεριλάβει κανείς και τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κ. Μπακογιάννη, διερωτώνται βουλευτές της ΝΔ που παρακολουθούν τις υπόγειες διεργασίες; Βέβαια όλα αυτά μπορεί να αποδειχθούν μικρότερης σημασίας από όση έχουν τώρα, αν η Ολγα Κεφαλογιάννη δείξει ότι ενδιαφέρεται να γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της ΝΔ. Τότε, θα αλλάξουν οι κανόνες του παιχνιδιού.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ, ΔΕΛΦΙΝΟΙ


Αφήστε μια απάντηση