η-απάντηση-της-τσαπανίδου-στον-οικονό-1122465
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 22.01.2023 | 19:00

Η απάντηση της Τσαπανίδου στον Οικονόμου: «Ζητάει και τα ρέστα»

Η Πόπη Τσαπανίδου απάντησε στον Γιάννη Οικονόμου τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «ζητάει και τα ρέστα».

Ο Γιάννης Οικονόμου ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει συγγνώμη μετά το σημερινό (22.1.2023) δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής, στο οποίο μάρτυρας αποκαλύπτει ότι ήταν ψεύτικο το υποτιθέμενο συμβάν με λαθρομετανάστες, στο οποίο φερόταν να έχει χάσει τη ζωή του αβοήθητο ένα μικρό παιδί στον Έβρο.

Η εκπροσώπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, απάντησε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, τονίζοντας ανάμεσα στα άλλα ότι «η κυβέρνηση, εγκλωβισμένη από τη δυσαρέσκεια που δημιουργεί η πολιτική της για την ακρίβεια και τη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών, πασχίζει να μετατοπίσει την ατζέντα με fake news ακόμη και για την υπόθεση των 38 προσφύγων».

Η Πόπη Τσαπανδίου αναφέρει στην απάντησή της ότι το «Το ΓΕΣ επιβεβαίωσε ότι οι 38 βρίσκονταν σε νησίδα που ήταν και ελληνική» και ότι «όλο αυτό το διάστημα οι γονείς επιμένουν για το θάνατο του παιδιού τους, όπως επιμένουν και άλλοι δύο πρόσφυγες που μίλησαν στο Spiegel οι οποίοι δηλώνουν μάλιστα ότι δέχτηκαν πιέσεις να αλλάξουν την κατάθεσή τους».

Επίσης τονίζει ότι την πληροφορία για τον θάνατο του μικρού κοριτσιού, «μετέφερε με δημόσιες δηλώσεις και αναρτήσεις του ακόμη και ο αρμόδιος υπουργός κ. Μηταράκης στις 16 Αυγούστου».

Η Πόπη Τσαπανίδου επισημαίνει εξάλλου ότι στο δημοσίευμα της Καθημερινής υπάρχει και μαρτυρία που «περιγράφει γλαφυρά την εκμετάλλευση προσφύγων από διακινητές, Τούρκους συνοριοφύλακες αλλά και από κουκουλοφόρους που τους σπάνε στο ξύλο σε ελληνικό έδαφος για να μην εισέλθουν στη χώρα».

«Πόσο περήφανος μπορεί να δηλώνει για αυτό ο κ. Οικονόμου που με σημερινές του δηλώσεις ζητάει και τα ρέστα; Για τον ΣΥΡΙΖΑ η απάντηση σε αυτήν την ανατριχιαστική κατάσταση που περιγράφεται σήμερα στην Καθημερινή, δεν είναι το μικροκομματικό παιχνίδι σκοπιμοτήτων που για άλλη μια φορά επιχειρεί ο κ. Οικονόμου αλλά η διεκδίκηση ευρωπαϊκών και ευρωτουρκικών συμφωνιών για μείωση των ροών και αντιμετώπιση των διακινητών. Αλλά για την κυβέρνηση Μητσοτάκη που θέλει την Ελλάδα, δεσμοφύλακα που αναλαμβάνει τις βρώμικες ευθύνες μιας Ευρώπης – φρούριο, αυτά είναι ψιλά γράμματα», καταλήγει η Πόπη Τσαπανίδου.