η-αλεξία-τα-τέρατα-της-εφηβείας-η-ντ-941671
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 12.10.2021 | 11:15

Η Αλεξία, τα «τέρατα» της εφηβείας, η Ντόρα και το …παράθυρο στην πολιτική

Η Αλεξία, τα «τέρατα» της εφηβείας, η Ντόρα και το ..παράθυρο στην πολιτική

Είναι από τις σπάνιες φορές που δίνει συνεντεύξεις. Επί της ουσίας, η εμφάνιση της Αλεξίας Μπακογιάννη, στην ιστοσελίδα iefimerida έχει τη μορφή εξομολόγησης. Μιλά για τους πάντες και τα πάντα. Και δείχνει το ενδιαφέρον της για την πολιτική. Η κυρία Μπακογιάννη πιστεύει στη δύναμη της πολιτικής, στη δυνατότητά της να αλλάζει τα πράγματα. Δεν είναι άσχετη με το ενδιαφέρον της για την πολιτική και την αποκάλυψη της aftodioikisi.gr για την πρόθεσή της να διεκδικήσει το δήμο Καρπενησίου στις επόμενες εκλογές.

«Παρότι δεν ασχολούμαι ενεργά με την πολιτική, παρά το απίθανο «ξύλο» που έχουμε και έχω φάει, παρά  τον πόνο, θα σας πω κάτι που θα σας εκπλήξει: εγώ την πολιτική την πιστεύω πολύ. Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να αλλάξει με τόσο γρήγορο και μαζικό τρόπο τον κόσμο όσο μια πολιτική απόφαση», απαντά στο ερώτημα ποια είναι η σχέση της με την πολιτική.

Όσο για τη Ντόρα και τη σχέση τους κατά την εφηβεία;

«Ομολογώ ότι στην εφηβεία μου έχω πει «τέρατα» στη μητέρα μου, φρικτά πράγματα. Θυμάμαι ότι μιλούσε στον ΟΗΕ και της τηλεφωνούσα και μου απαντούσε ψιθυρίζοντας «είμαι στον ΟΗΕ, θα σε πάρω μόλις τελειώσω» και εγώ της φώναζα από την άκρη της γραμμής «ε, βέβαια, μόνο η καριέρα σου σε νοιάζει» και της έκλεινα το τηλέφωνο. Και όταν έγινα 30 χρόνων, την πήγα να φάμε και της ζήτησα συγγνώμη».

Πάντως στο ερώτημα «αν έρθει κάποιο από τα παιδιά σας και σας πει ότι θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική», απαντά.

«Θα προτιμούσα να μη γίνει. Είναι κάτι τρομερά ψυχοφθόρο, με ελάχιστες επιβραβεύσεις. Δεν τους το εύχομαι. Πολλώ δε μάλλον σε αυτή την οικογένεια που θα ακούσουν απίστευτα πράγματα, όσα καλά κι αν τα καταφέρουν»