Ζητούν ανασχηματισμό Βενιζέλος, Κουβέλης

Μετά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Β. Βενιζέλο που πιέζει εδώ και αρκετό καιρό προς αυτή την κατεύθυνση και ο Φ. Κουβέλης ζητά αλλαγές στα πρόσωπα της κυβέρνησης, τονίζοντας μάλιστα ότι «η παρατεταμένη συζήτηση και φιλολογία γύρω από τον ανασχηματισμό βλάπτει την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης.»

Συγκεκριμένα, με δηλώσεις τους στη Realnews οι δύο κυβερνητικοί εταίροι τονίζουν χαρακτηριστικά:

Βενιζέλος: «Τώρα που έχει γίνει διεθνώς δεκτό ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να λάβει πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, τώρα που βαδίζουμε σε περαιτέρω μείωση του δημοσίου χρέους χάρη στα πρωτογενή πλεονάσματα που πετυχαίνουμε, το ζήτημα είναι να αναδειχθεί το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης ως εθνικός στρατηγικός στόχος. Η κυβέρνηση συνεργασίας των τριών κομμάτων αυτόν τον στόχο πρέπει να υπηρετεί, και προγραμματικά και λειτουργικά. Και ως πολιτικό πλαίσιο και ως σχήμα».

Κουβέλης:  «Η λειτουργία της κυβέρνησης σχετίζεται με την αποτελεσματικότητα του κυβερνητικού έργου. Ως εκ τούτου, επιβάλλεται να επιλυθούν άμεσα τα όποια προβλήματα λειτουργίας έχουν παρατηρηθεί και καταγραφεί. Η σύσταση ενός άτυπου συντονιστικού οργάνου θα ήταν χρήσιμη. Στο πλαίσιο αυτό χρειάζεται να δούμε και τις όποιες αλλαγές που πρέπει να υπάρξουν στο κυβερνητικό σχήμα, αποκλειστικά με αξιοκρατικά κριτήρια. Η παρατεταμένη συζήτηση και φιλολογία γύρω από τον ανασχηματισμό βλάπτει την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης.»

Διαβάστε επίσης:

Έρχεται ανασχηματισμός με… πρώτο πιάτο Μανιτάκη

Η Δημόσια Διοίκηση «αγκάθι» του ανασχηματισμού

Ανασχηματισμός με νέο «καπέλο» Σαμαρά σε Μανιτάκη

Κυβέρνηση: Γκάζι και προβληματισμοί για τις απολύσεις

«Λίστα Σταμάτη»

Ένας «επιτηρητής» (του Αντώνη) για τον Αντώνη…

Μανιτάκης-Βολουδάκης: Οι απολύσεις έφεραν ρήξη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ, ΣΑΜΑΡΑΣ, ΚΟΥΒΕΛΗΣ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ


Αφήστε μια απάντηση