γιορτές-χωρίς-ανεμβολίαστους-κυβερν-961697
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 16.11.2021 | 23:15

Γιορτές χωρίς ανεμβολίαστους -Κυβερνητικές διαρροές εκτός πραγματικότητας

Την πίεση που δέχεται η ίδια στον απόηχο της συνεχούς αύξησης κρουσμάτων, θανάτων και διασωληνωμένων, στους ανεμβολίαστους επιχειρεί να μεταφέρει η κυβέρνηση. Παράλληλα προσπαθεί να προετοιμάσει το κλίμα για συνέχιση των απαγορεύσεων και στις γιορτές.

Για το λόγο αυτό κυβερνητικές πηγές υποστήριζαν σήμερα ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αλλαγή στα μέτρα αναφορικά με τους ανεμβολίαστους ενόψει των εορτών. Δηλαδή, με άλλα λόγια, δεδομένων των χαμηλών θερμοκρασιών δεν θα μπορούν να εισέρχονται σε εσωτερικούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας, με αποτέλεσμα να είναι αναγκασμένοι να παραμείνουν σπίτι.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι «η στρατηγική αυτή αποδίδει», κάτι που ωστόσο διαψεύδεται από τους ίδιους τους αριθμούς.

Εμβολιασμοί στον πάτο: Έπεσαν και στους 570 σε μία ημέρα

Τόσο χειρότερο για την πραγματικότητα

Παράλληλα, ενόψει των εορτών ο συνωστισμός εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων σε σπίτια, δεν είναι και ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Ωστόσο, η κυβέρνηση, όπως είναι γνωστό, απορρίπτει μετά βδελυγμίας ένα γενικευμένο lockdown με τα γνωστά sms.

Τέλος, παρά το γεγονός ότι οι εμβολιασμοί προχωρούν με ρυθμούς χελώνας και πάντως, με χαμηλότερους από τις χώρες της ΕΕ, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, μέσα σε μία εβδομάδα να η Ελλάδα να χάσει δύο θέσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οι ίδιες κυβερνητικές πηγές επιμένουν στο δικό τους αφήγημα του «οι εμβολιασμοί αυξάνονται σημαντικά».

Δηλαδή, με άλλα λόγια, ακολουθώντας τη ρήση: «Αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί μας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα».