Γιατί πήρε αναβολή το lockdown -To σκεπτικό της κυβέρνησης

Στο χθεσινό του διάγγελμα προς τους πολίτες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απέστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι τα μέτρα πρέπει να εφαρμοστούν αυστηρά από όλους, χωρίς καθυστέρηση, τονίζοντας ότι ένα γενικό lockdown θα είχε αρνητικές επιπτώσεις, όχι μόνο στην οικονομία, αλλά και στην κοινωνική συνοχή. Θέτοντας ξεκάθαρα το δίλημμα «αυτοπροστασία ή καραντίνα», ο πρωθυπουργός έριξε ουσιαστικά το μπαλάκι στους πολίτες για την επιστροφή ή όχι σε μέρες… Μαρτίου.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο η κυβέρνηση που απεύχεται το σενάριο του δεύτερου lockdown.

Δύο διαφορετικές δημοσκοπήσεις που είδαν τη Δευτέρα το φως της δημοσιότητας καταγράφουν την απροθυμία των πολιτών να τεθούν σε καθεστώς καραντίνας.

Η σταθεροποίηση του αριθμού των νέων κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, ιδιαίτερα στην Αττική, η οποία αποτελεί τη βασική πηγή ανησυχίας αλλά και ο ρυθμός εισαγωγής νέων ΜΕΘ και κλινών στα νοσοκομεία φαίνεται πως καθησυχάζουν προς το παρόν την κυβέρνηση ώστε να μην αποφασίσει ένα αυστηρό, οριζόντιο lockdown.

Θετικά, ως προς την μείωση της μεταδοτικότητας του ιού, αναμένεται να δράσει και η προσθήκη νέων λεωφορείων στον στόλο του ΟΑΣΑ, την οποία προανήγγειλε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός.

Άλλωστε, όπως επισημαίνουν επιστήμονες, ακόμη και μέλη της αρμόδιας επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τον κορωνοϊό… προηγούνται άλλα μέτρα, πριν φτάσουμε σε αυτό.

Ένα από αυτά, η εφαρμογή του μέτρου της απαραίτητης χρήσης της μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους αλλά και ο περιορισμός στις μετακινήσεις των ηλικιωμένων.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΣΚΕΠΤΙΚΟ, PROTEINOMENA, LOCKDOWN


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!