Γιάννης Βαρουφάκης: Πρώτο όχι στην άρση ασυλίας του - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
14
Αύγουστος
Back

Γιάννης Βαρουφάκης: Πρώτο όχι στην άρση ασυλίας του

Υπέρ του να μην αρθεί η ασυλία του Γιάνη Βαρουφάκη για το επεισόδιο με άνδρα του Λιμενικού Σώματος στην Αίγινα τάχθηκε η συντριπτική πλειοψηφία της Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας εισηγούμενη την απόρριψη του σχετικού εισαγγελικού αιτήματος.

Σχετικά με την παραβίαση των περιοριστικών μέτρων την περίοδο της καραντίνας η επιτροπή αναγνώρισε ότι οι βουλευτές εξαιρούνταν από αυτά ενώ με συντριπτική πλειοψηφία η Επιτροπή αποφάσισε να απορρίψει και το αίτημα άρσης ασυλίας για το αδίκημα της απείθειας.

Σημειώνεται ότι για το αδίκημα της απείθειας, o βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης, ζήτησε άρση ασυλίας. Υπέρ της άρσης ασυλίας ψήφισε η Ελληνική Λύση.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του ΜΕΡΑ25, «συμπερασματικά, η κατάθεση της εναντίον μου δικογραφίας που έρχεται σε σύγκρουση με βασικές Συνταγματικές επιταγές αποτελεί μια ιδιαίτερα κακή στιγμή για το Λιμενικό Σώμα που, έτσι, ελκύει πάνω του εύλογες υποψίες για συμμετοχή αξιωματικών του σε πολιτική δίωξη Προέδρου Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Η προστασία τόσο των ανδρών και γυναικών του Λιμενικού Σώματος όσο και του Συντάγματος απαιτεί την απόρριψη της εν λόγω δικογραφίας με συνοπτικές διαδικασίες», ζητώντας απο τα μελη της επιτροπής να μην ανάψουν το ορασινο φως φοα για την αρση της βουλευτικής του ασυλίας.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!