Για «ανοίκεια επίθεση γεμάτη ψέματα και στρεβλώσεις» κατηγορεί την κυβέρνηση ο Γ.Τόλιος του ΣΥΡΙΖΑ - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
22
Μάι
Back

Για «ανοίκεια επίθεση γεμάτη ψέματα και στρεβλώσεις» κατηγορεί την κυβέρνηση ο Γ.Τόλιος του ΣΥΡΙΖΑ

Για «ανοίκεια επίθεση γεμάτη ψέματα και στρεβλώσεις από το πανικόβλητο επιτελείο της ΝΔ κατά του προσώπου μου και κατά του ΣΥΡΙΖΑ», κάνει λόγο ο Γιάννης Τόλιος, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τόλιος αναφέρει πως στην κυβέρνηση «ισχυρίζονται ψευδώς ότι σε ομιλία μου είπα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποχρεώσει λαϊκούς αποταμιευτές να αγοράσουν “έντοκα γραμμάτια δημοσίου” και κατ’ επέκταση υπάρχει κίνδυνος να χάσουν τις καταθέσεις τους». «Περιττό να τονίσω», προσθέτει, «ότι ουδέποτε έκανα τέτοια αναφορά και διευκρινίζει ότι η συζήτηση στο Ρ/Σ “Παραπολιτικά” αφορούσε τα “έντοκα γραμμάτια δημοσίου” (βραχυπρόθεσμος δανεισμός) που κατά πάγια τακτική εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις και πρόσφατα η συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ δανείστηκε 1,9 δισ.».

Σύμφωνα με τον κ. Τόλιο, η αγορά «εντόκων γραμματίων» είναι εθελοντική και αφορά κυρίως τράπεζες και θεσμικούς επενδυτές και δεν έχουν καμιά σχέση με λαϊκούς αποταμιευτές. Μάλιστα, λέει, επειδή έχουν υψηλό επιτόκιο, τα επιδιώκουν τράπεζες και θεσμικοί επενδυτές, αποκλείοντας στην ουσία τους μικρο-καταθέτες. Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι «η “κοπτοραπτική” (μονταζιέρα) της ΝΔ, έφθασε στο σημείο να πει ότι η έκδοση και η διάθεση “εντόκων γραμματίων” από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα είναι υποχρεωτική και τελικά θα οδηγήσει σε “κούρεμα” λαϊκών αποταμιεύσεων, με στόχο να εκφοβίσουν τους μικροκαταθέτες».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!