Γεωργιάδης: Όσο ο Ερντογάν συνεχίζει, τα σύνορα της Ελλάδας θα είναι τελείως κλειστά

Το μήνυμα ότι «όσο ο Ερντογάν κάνει αυτό που κάνει, τα σύνορα της Ελλάδας θα είναι τελείως κλειστά» έστειλε μέσω του ΘΕΜΑ 104,6 ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης εξηγώντας ότι, αν χρειαστεί, τα έκτακτα μέτρα θα επαναλαμβάνονται και τους επόμενους μήνες.

Παράλληλα διεμήνυσε ότι «το Λιμενικό έχει λάβει εντολή για να υπερασπιστεί τα σύνορα της Ελλάδας καθώς τα σύνορα είναι για να μην περνάς».

Ξεκαθάρισε δε ότι «δεν πυροβολούμε, ούτε θα πυροβολούμε κανέναν, δεν είμαστε δολοφόνοι» χαρακτηρίζοντας «φρικώδες να γράφεται από ορισμένους στο διαδίκτυο να πυροβολούμε».

«Έχουμε μια εισβολή με την Τουρκία να χρησιμοποιεί άμαχο πληθυσμό, όχι στρατιώτες» πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης σημειώνοντας ότι «ασφαλώς και πρέπει να τους σώζουμε στην θάλασσα. Ποιος είπε ότι πρέπει να αφήσεις ανθρώπους να πνίγονται;».

«Όμως αυτοί οι άνθρωποι που έρχονται αφού έχουν δώσει χρήματα στους δουλεμπόρους που τους έχουν δασκαλέψει να τρυπάνε βάρκες πρέπει να καταλάβουν ότι τους δουλεύουνε. Το θέμα είναι ότι η σκληρή και αποτρεπτική λογική λειτουργεί υπέρ των ανθρώπων αυτών. Είναι πιο φιλάνθρωπη από τη δήθεν ανθρωπιστική. Όσο έχουν την ελπίδα, τόσο ευκολότερα δίνουν χρήαμτα στον διακινητή. Όταν το μήνυμα από την Ελλάδα είναι ότι θα επιστρέφετε πίσω, δεν θα δίνουν χρήματα» συμπλήρωσε.

Όσον αφορά τις αντιδράσεις από τα μηνύματα που έστειλε η θεσμική ηγεσία της ΕΕ από τον Έβρο ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε «δεν μπορεί εμείς στην Ελλάδα να γκρινιάζουμε για τη στήριξη της Ευρώπης στην Ελλάδα. Είναι αρκετή αυτή η στήριξη; Όχι. Αλλά σε πρώτο χρόνο άνοιξε τη συζήτηση».

Ερωτηθείς για τα κλειστά κέντρα τόνισε ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε διαχείριση των λαθρομεταναστευτικών ροών χωρίς κλειστά κέντρα. Καθυστερήσαμε αλλά τώρα είμαστε απόλυτα αποφασισμένοι, τα κλειστά κέντρα θα γίνουν, δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Όλη η Ελλάδα είναι πιο ώριμη μετά από αυτό το τριήμερο».

Μιλώντας, τέλος, για τις εικόνες της περασμένης εβδομάδας με τα επεισόδια σε βάρος των ΜΑΤ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε «ήταν μια κακιά στιγμή η περασμένη εβδομάδα και την ξεχνάμε, τώρα η Ελλάδα προχωράει ενωμένη σαν γροθιά. Ο Ελληνικός λαός έχει πάρει απόφαση: θέλει κλειστά σύνορα, η στήριξη φτάνει το 95%».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΚΛΕΙΣΤΑ, ΣΥΝΟΡΑ, ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!