γεωργιάδης-δεν-θέλω-τον-όρο-μακεδονία-322993
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | 30.01.2018 | 23:20

Γεωργιάδης: Δεν θέλω τον όρο Μακεδονία στο όνομα της ΠΓΔΜ

Νέα απάντηση στο βίντεο της κυβέρνησης που τον κατηγορεί ότι θέλει τον όρο Μακεδονία στο όνομα της ΠΓΔΜ, έδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό SBC, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ότι «εγώ τότε εξέφραζα τις θέσεις του τότε κόμματος μου, ως είχα υποχρέωση να κάνω και ως με είχαν διατάξει τότε οι ψηφοφόροι μου. Παραιτήθηκα από υπουργός και βουλευτής, πήγα σπίτι μου, πούλαγα βιβλία, μετά με εξέλεξαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με σταυρό, έχοντας πλήρη γνώση του τι έλεγα πριν, άρα περσινά ξινά σταφύλια είναι η απάντηση».

Στην αντιπαράθεση που είχε με τον διευθυντή της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «τα δέκα χρόνια που μεσολάβησαν με έχουν ωριμάσει ως προς την φρασεολογία. Αλλά θέλω να είμαι σαφής. Εγώ δεν θέλω το όνομα Μακεδονία στο όνομα. Δεν το θέλω. Σε αντίθεση με τον κ. Ζαχαριάδη, ο οποίος το θέλει. Ασχέτως με το τι θα γίνει στο τέλος, η βασική μας διαφορά σε αυτό το τραπέζι είναι ότι ο κ. Ζαχαριάδης εκπροσωπεί έναν χώρο που Μακεδονία τους ανέβαζε και Μακεδονία τους κατέβαζε. Πρόκειται περί μιας άλλης γελοιότητας. Αν παίξω εγώ τα βίντεο με αυτά που έλεγε ο Τσίπρας πριν από δέκα χρόνια. Αν θυμηθώ ότι πήγαινε στο Σύνταγμα και έστηνε λαϊκά δικαστήρια κατά του προέδρου της Αμερικής, ως πρόεδρος της ΚΝΕ, αν θυμηθώ το “go back Merkel” που είναι πρόσφατο, αν θυμηθώ αυτό που έλεγε ότι θα σβήσω το μνημόνιο με ένα άρθρο, θα μου πείτε δεν χρειάζεται».

Αναφερόμενος στις προκλήσεις της Τουρκίας, μίλησε για την επίσκεψη του Πάνου Καμμένου στα Ίμια, λέγοντας πως «όταν ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδος αποφασίζει να πάει στα Ίμια πρέπει να πάει στα Ίμια. Γιατί εμείς λέμε ότι είναι ελληνικό έδαφος και δεν είναι γκρίζα ζώνη. Όταν όμως αποφασίζει να το κάνει και δεν μπορεί να πάει στα Ίμια και τον σταματάνε τα τουρκικά πλοία σε απόσταση αρκετών ναυτικών μιλίων, τότε αυτό που κάνει είναι να συμβάλλει στο γκριζάρισμα της περιοχής. Γιατί το ερώτημα είναι, γιατί δεν μπόρεσε να πάει στα Ίμια ο υπουργός Εθνικής Άμυνας».

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/adonis-den-thelo-ton-oro-makedonia-sto-onoma-tis-pgdm