ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά μέτρα για το αρδευτικό δίκτυο Μακρυνείας

Μέτρα για την αποκατάσταση του αρδευτικού δικτύου Μακρυνείας, που δεν λειτουργεί τα τελευταία χρόνια με δραματικές συνέπειες για τους αγρότες της περιοχής, ζητεί ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Το αρδευτικό αυτό έργο, όπως υπενθυμίζει, κατασκευάστηκε το 1965 προκειμένου να εξασφαλίσει, μεταφέροντας ύδατα από τη λίμνη Τριχωνίδα, την άρδευση της περιοχής από τη Συκιά έως τη Δαφνιά, έκτασης 25.000 στρεμμάτων, καθώς και περιοχών του ημιορεινού όγκου, έκτασης 5.000 στρεμμάτων, συνολικά δηλαδή την άρδευση καλλιεργήσιμων εκτάσεων 30.000 στρεμμάτων.

Ωστόσο, και παρά την κρίσιμη σημασία του για την τοπική οικονομία, το δίκτυο δεν είχε ποτέ τη συντήρηση που ήταν αναγκαία για την ομαλή λειτουργία του, ενώ οι αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις που έπληξαν την περιοχή το 2007, του προκάλεσαν σοβαρές φθορές, που επίσης δεν αποκαταστάθηκαν. Έκτοτε, το δίκτυο δεν λειτουργεί, με αποτέλεσμα την αδυναμία συνέχισης των παραδοσιακών αγροτικών δραστηριοτήτων στην περιοχή.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΕΡΩΤΗΣΗ, ΒΑΡΕΜΕΝΟΣ, ΜΑΚΡΥΝΕΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!