Τετάρτη
31
Μάι
Back

Γ. Παναγιωτακόπουλος: Η «κοσσοβοποίηση» της χώρας προχωρά με γοργούς ρυθμούς

Για «κοσσοβοποίηση» της χώρας κάνει λόγο σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος της Αριστερής Πρωτοβουλίας, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, με αφορμή την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Ο κ. Παναγιωτακόπουλος τονίζει πως «η ψήφιση οδηγεί στην επέκταση των εταιρειών ενοικίασης εργαζομένων, στην κατάργηση κάθε κοινωνικού και συνδικαλιστικού κεκτημένου, στη μείωση των μισθών, μέσω της νέας κατάργησης επιδομάτων, και στο τέλος των ασφαλιστικών ταμείων.»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου είναι η εξής:

«Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου την Κυριακή από μια οριακή κυβερνητική πλειοψηφία, δεν αλλάζει απλά προς το χειρότερο τη ζωή των Ελλήνων, αλλά σηματοδοτεί το τέλος των όποιων ψευδαισθήσεων των χειροκροτητών αυτής της επικίνδυνης πολιτικής.

Εκτός από τα γνωστά θέματα που αναδείχθηκαν, όχι τυχαία, η ψήφιση οδηγεί στην επέκταση των εταιρειών ενοικίασης εργαζομένων, στην κατάργηση κάθε κοινωνικού και συνδικαλιστικού κεκτημένου, στη μείωση των μισθών, μέσω της νέας κατάργησης επιδομάτων, και στο τέλος των ασφαλιστικών ταμείων. Οι επικουρικές συντάξεις εξαερώνονται και μια σειρά τροπολογιών της τελευταίας στιγμής καταδεικνύουν τα «δώρα» των κυβερνώντων σε συγκεκριμένα συμφέροντα.

Όλα στο βωμό της πάση θυσίας παράτασης των νέων σκληρών μέτρων για μετά τις εκλογές, με την ελπίδα οι νέες αιματηρές θυσίες των μικρών και μεσαίων της χώρας, να μην ξεδιπλωθούν προεκλογικά.

Η παραδοχή ότι η ίδια η κυβέρνηση ζήτησε την εφαρμογή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ αποτελεί την πιο ξεκάθαρη ένδειξη για το είδος της λεγόμενης «διαπραγμάτευσης» που οδήγησε  σε μία συμφωνία ντροπής με μόνους κερδισμένους τα μεγάλα τραπεζικά και ιδιωτικά συμφέροντα.

Στην προσπάθεια αυτή θλιβερός συγγενής και συνοδοιπόρος του Σαμαρά απέμεινε το κατ’ όνομα σημερινό ΠΑΣΟΚ, που την Κυριακή ενταφιάστηκε οριστικά και αμετάκλητα στη συνείδηση των ανθρώπων που κάποτε το υπηρέτησαν. Μια ηγεσία τραγική που ανέλαβε εργολαβικά την στήριξη των πιο ακραίων πολιτικών που εφαρμόστηκαν ποτέ στην Ελλάδα.

Νοιώθω ντροπή για την κατάντια τους αλλά και οργή για όσους σήμερα συνεχίζουν να το παίζουν «σωτήρες» και να κουνούν το δάχτυλο σε έναν ολόκληρο λαό.

Η τιμωρία θα είναι σκληρή για όσους συνεχίζουν να στρώνουν το δρόμο, ώστε να πορεύονται ανεμπόδιστα και να κερδοφορούν αδιατάρακτα ντόπιοι και ξένοι ολιγάρχες.

Σε λίγο καιρό θα προσγειωθούν ανώμαλα στην πολιτική τους εξαφάνιση.»

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!