Γ. Μανιάτης: Να σωθούν 13.000 θέσεις στα Ελληνικά Τσιμεντάδικα

Ο υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Στην πρόσφατη συζήτησή μας στη Βουλή, με τον Επίτροπο της Ε.Ε. για το Κλίμα και την Ενέργεια Miguel Canete, αναδείξαμε τον τεράστιο κίνδυνο οι ελληνικές τσιμεντοβιομηχανίες να επιβαρυνθούν υπέρμετρα λόγω πληρωμών εκπομπών ρύπων, όταν οι Τούρκοι ανταγωνιστές τους δεν πληρώνουν τίποτα. Αντίθετα, μετά από δικές μας επίμονες προσπάθειες, το Σεπτέμβριο του 2014, είχαμε εξασφαλίσει μέχρι το 2020, την εξαίρεση της ελληνικής τσιμεντοβιομηχανίας από το κόστος  αυτό.

Τώρα, κινδυνεύουν να κλείσουν τα 4 από τα 6 ελληνικά εργοστάσια παραγωγής τσιμέντου, στα οποία άμεσα ή έμμεσα απασχολούνται 13.000 εργαζόμενοι.

Δεδομένου ότι το 70% του κύκλου εργασιών του κλάδου – 1 δις € κάθε χρόνο – είναι εξαγωγές σε χώρες της Βόρειας Αφρικής και της Αμερικής, θα ήταν απαράδεκτο η ελληνική τσιμεντοβιομηχανία να καταστραφεί ουσιαστικά λόγω αθέμιτου ανταγωνισμού από γειτονικές τρίτες χώρες και κυρίως την Τουρκία.

Τόσο η ελληνική κυβέρνηση, όσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οφείλουν να διασφαλίσουν τη συνέχιση του επιτεύγματος του 2014.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΜΑΝΙΑΤΗΣ, ΤΣΙΜΕΝΤΑΔΙΚΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!