Γ. Κατρούγκαλος: Βαρώσια και Χάγη να συνδεθούν με την τελωνειακή ένωση

  • Απο Aftodioikisi News
  • 29 Ιουλίου 2021 - 13:05
  • Comments Off

Γ. Κατρούγκαλος: Βαρώσια και Χάγη να συνδεθούν με την τελωνειακή ένωση

«Είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει ότι η επιλογή της αναβλητικής διπλωματίας, να έχουμε απλώς ένα ήσυχο καλοκαίρι, ήταν εσφαλμένη επιλογή. Είχαμε ζητήσει να διασυνδεθεί η έναρξη της διαπραγμάτευσης για την αναβάθμιση της τελωνειακής σύνδεσης ΕΕ-Τουρκίας με συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το Κυπριακό και με την υποχρέωσή της να προσφύγει στη Χάγη για τις θαλάσσιες οικονομικές ζώνες. Αντί γι’ αυτό η κυβέρνηση συμφώνησε στη δωρεάν, χωρίς κανένα αντάλλαγμα αναβάθμιση της τελωνειακής ένωσης»

Αυτό δήλωσε ο Γ. Κατρούγκαλος με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στην Κύπρο και υπογράμμισε:

«Και είδαμε τις συνέπειες. Δημιουργία τετελεσμένων γεγονότων στην Κύπρο. Προσπάθεια να αλλάξει άρδην το διαπραγματευτικό πλαίσιο. Και δεν είναι μόνο το Κυπριακό. Η επιστολή του Τούρκου μονίμου αντιπροσώπου στα Ηνωμένα Έθνη, για πρώτη φορά θέτει το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών, ως νέο πρόκριμα, προϋπόθεση για τη προσφυγή στη Χάγη. Μέχρι εδώ. Δεν είναι ώρα μόνο για φραστικές καταδίκες. Πρέπει η κυβέρνηση ενεργητικά να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από το συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών Υποθέσεων το πάγωμα της τελωνειακής ένωσης ΕΕ- Τουρκίας. Και να διεκδικήσει λύσεις και όχι απλώς αυτή την πολιτική της αναβλητικής αδράνειας. Ήρθε η ώρα η χώρα να αποκτήσει ενεργητική και δραστήρια εξωτερική πολιτική».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ, ΧΑΓΗ, ΒΑΡΩΣΙΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]