Φταίει ή δεν φταίει η ΕΡΤ για τον Φουρθιώτη;

Πολλοί παραξενεύτηκαν που έβλεπαν, τις τελευταίες εβδομάδες, διαφημίσεις της εφημερίδας του Μένιου Φουρθιώτη στην ΕΡΤ. Πολλές διαφημίσεις όμως, πάρα πολλές.

Όποτε άνοιγες την τηλεόραση έπεφτες πάνω στα «Αποκαλυπτικά». Σκεφτείτε πως φτάσαμε στο σημείο χτες Δευτέρα να βλέπουμε διαφημίσεις για ένα φύλλο που κυκλοφόρησε μία ημέρα πριν, την Κυριακή!

Η ΕΡΤ λοιπόν μας λέει πως έχει καταργήσει την πρακτική της ανταλλακτικής διαφήμισης με τα έντυπα (εφημερίδες και περιοδικά) και «οι διαφημιζόμενοι καταβάλλουν τοις μετρητοίς, όπως όλοι, το τίμημα του διαφημιστικού χρόνου στη δημόσια ραδιοτηλεόραση».

Μείωσε μάλιστα και την έκπτωση από 80% σε 50%, ενώ σταμάτησε τη μετάδοση διαφημιστικών μηνυμάτων με έκπτωση, τις ώρες από 19:50 έως και 00:15.

Και προσθέτει το εξής, στην ανακοίνωσή της: «Η ΕΡΤ, εκ του νόμου, δεν έχει το δικαίωμα να αρνηθεί τη μετάδοση διαφημιστικών σποτ, όταν δεν προσκρούουν σε μία από τις απαγορευτικές διατάξεις του Ν. 4779/2021 άρθρ. 14 (διαφημίσεις που θίγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, που εισάγουν διακρίσεις, παραπλανητικές διαφημίσεις κλπ.), με τον οποίο ενσωματώθηκε στην εθνική μας νομοθεσία η κοινοτική οδηγία 2010/13 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Αλήθεια, όμως, πόσο παραπλανητική ή όχι είναι μία διαφήμιση όταν λέει για ένα κουπόνι που βάζει η εφημερίδα «Αποκαλυπτικά» στην πρώτη της σελίδα με δώρο 50 ευρώ για σούπερ μάρκετ, από τη στιγμή που στη 2η σελίδα της εφημερίδας βλέπεις πως το κουπόνι δεν είναι για όλους τους αναγνώστες αλλά δίνεται μετά από κλήρωση και μόνο σε εκείνους που θα αγοράσουν, υποχρεωτικά, κάποια προϊόντα;

Αφήστε δε που στο τελευταίο φύλλο τους τα «Αποκαλυπτικά» διαφήμιζαν συνέντευξη του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, την ώρα που δεν υπήρχε καμία συνέντευξη: «Ουδεμία συνέντευξη παραχώρησε το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος σε οποιοδήποτε Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης», δήλωσε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Χάρης Κονιδάρης.

Δεν είναι παραπλανητική η διαφήμιση αυτή αγαπητή ΕΡΤ;

Δημήτρης Κανελλόπουλος

πηγή: efsyn.gr

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΕΡΤ, ΦΟΥΡΘΙΩΤΗΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!