Φωτίου: Κινδυνεύει να ακυρωθεί η δωρεάν πρόσβαση 155.000 παιδιών σε βρεφονηπιακούς;

«Οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού ότι θα δίνεται ποσό 180 ευρώ το μήνα σε όσους δεν βρουν θέση σε δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς δημιουργεί ένα απόλυτα θολό τοπίο για τις προθέσεις της κυβέρνησης και βάζει σε κίνδυνο όλο το σύστημα της δωρεάν πρόσβασης των παιδιών σε δημοτικούς και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς. Δικαιολογημένα προκαλεί ανησυχία, τόσο στους γονείς όσο και στους δημόσιους και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς», δηλώνει η πρώην υφυπουργός.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έδινε voucher και για τους δημοτικούς και για τους ιδιωτικούς σταθμούς και δεν δίστασε να αυξήσει τα κονδύλια από 170 εκατ. το 2015 (για 79.000 voucher) σε 272 εκατ. το 2019 (για 155.000 voucher) παρά το γεγονός ότι τα κονδύλια ΕΣΠΑ μειώνονται.

Περιμένουμε από την κυβέρνηση της Ν.Δ. να εγγράψει στο π/υ του 2020 τα απαραίτητα κονδύλια ώστε να καλυφθούν όλα τα παιδιά που θα κάνουν αίτηση την σχολική χρονιά 2020-21 και να διασφαλιστεί η λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών, δημοτικών και ιδιωτικών, και οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων σε αυτούς. Αν υπάρξει αύξηση της ζήτησης να διαθέσει όλους τους απαραίτητους πόρους για να την καλύψει.

Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δημιουργήθηκε ενιαίο πλαίσιο λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών, δημόσιων και ιδιωτικών, δόθηκαν από εθνικούς πόρους 95 εκατ. για την προσαρμογή των δημοτικών σταθμών στο νέο πλαίσιο και 15 εκ. για να αυξηθούν οι διαθέσιμες θέσεις σε δημοτικούς σταθμούς ώστε κανένα παιδί με voucher να μη βρίσκεται εκτός σταθμού. Καλούμε την κυβέρνηση να συνεχίσει την πολιτική μας.

Τα θέματα αυτά συζήτησε αναλυτικά η Βουλευτής και τ. Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου σε συνάντηση που είχε με το Προεδρείο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιδιωτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών στις 4/10 ενώ το θέμα της αύξησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς έθεσε στην Φιλανδική Προεδρία της ΕΕ στη Βουλή σε συνάντηση με εκπροσώπους της», καταλήγει.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΡΟΣΒΑΣΗ, ΔΩΡΕΑΝ, ΦΩΤΙΟΥ, ΠΑΙΔΙΩΝ, ΑΚΥΡΩΘΕΙ, 155.000


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!