«Φωτιές» στην Ένωση Κεντρώων: Παραιτήθηκε ο Σαρίδης

Την παραίτησή του από τη θέση του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ένωσης Κεντρώων και όχι από βουλευτής, υπέβαλε στον Βασίλη Λεβέντη ο Γιάννης Σαρίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιστολή που έστειλε ο κ. Σαρίδης στον πρόεδρο του κόμματος Βασίλη Λεβέντη εξηγεί ότι οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση εκφράζοντας την ενόχληση του μετά την καταγγελία του συναδέλφου του βουλευτή Δημήτρη Καβαδέλλα, ο οποίος κατήγγειλε ότι αντιμετωπίστηκε με αυστηρό τρόπο και του απαγορεύτηκε η είσοδος από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και ως εκ τούτου το γεγονός αυτό προσβάλει, όπως λέει ο ίδιος, και τον ίδιον και την ιδιότητά του ως βουλευτή Θεσσαλονίκης και καλεί τον πρόεδρο του κόμματος να τον αντικαταστήσει από γραμματέα της Κ.Ο της Ένωσης Κεντρώων.

Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση αναφέρει ότι:

«Με αφορμή το θλιβερό περιστατικό που έλαβε χώρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, θα ήθελα να εκφράσω τη βαθύτατη λύπη μου για τη συμπεριφορά του συναδέλφου βουλευτή κύριου Δημήτρη Καβαδέλλα, για το περιεχόμενο της επιστολής που σας απέστειλε, τις σχετικές δημόσιες εμφανίσεις του, αλλά και τα όσα ανέφερε κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Δυστυχώς, κύριε πρόεδρε, οι προαναφερθείσες ενέργειες του συναδέλφου, οι οποίες έγιναν ενώ κατείχα τη θέση του γραμματέως στην κοινοβουλευτική ομάδα της Ένωσης Κεντρώων, παρόλο που δεν έπληξαν το κοινοβούλιο εν γένει, φοβάμαι ότι θα στιγματίζουν τη βουλευτική ιδιότητα στα μάτια μερίδας της κοινής γνώμης.

Ελπίζω, κύριε πρόεδρε, πως με την ενέργειά μου αυτή συμβάλλω στην προστασία του κοινοβουλευτισμού στη χώρα μας, σε μια περίοδο πολλαπλών προκλήσεων για το μέλος της Δημοκρατίας μας».

Στην επιστολή προς τον πρόεδρο του κόμματος Βασίλη Λεβέντη ο Γ. Σαρίδης τονίζει ότι «αιτία της απόφασης μου αποτελεί το πρόσφατο δυσάρεστο περιστατικό κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ, αλλά κι ακόμη η πιο θλιβερή κλιμάκωσή του τις επόμενες ημέρες. Η πολιτική μου ευθιξία και η ιδιότητά μου, του βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης και του γραμματέα της κοινοβουλευτικής μας ομάδας, με υποχρεώνουν να αναλάβω μερίδιο της ευθύνης απέναντι στους ανθρώπους της ΔΕΘ αλλά και στους πολίτες της Θεσσαλονίκης, μιας πόλης με την οποία εσείς κι εγώ διατηρούμε ισχυρότατους δεσμούς».

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ, ΣΑΡΙΔΗΣ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΝΤΡΩΩΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!